Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σήμερα αποφασίζει το ΔΣ της ΔΕΗ για το σχέδιο αποχώρησης 200 εργαζομένων

Σήμερα αποφασίζει το ΔΣ της ΔΕΗ για το σχέδιο αποχώρησης 200 εργαζομένων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ αναμένεται να συζητηθεί το σχέδιο της διοίκησης της ΔΕΗ για οικειοθελή αποχώρηση των 200 περίπου εργαζομένων που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Θυμίζουμε ότι το θέμα επρόκειτο να έρθει στο ΔΣ την προηγούμενη βδομάδα, όμως η συζήτηση πήρε αναβολή για σήμερα.

Όπως έχει γράψει το energypress, η ΔΕΗ στοχεύει σε περιστολή κόστους, δίνοντας εφάπαξ αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να απαλλαγεί από το βάρος μιας ετήσιας μισθολογικής δαπάνης 10 εκατ. ευρώ.

Όμως, πέραν των διάφορων νομικών «αγκαθιών» που ενδέχεται να προκύψουν στην πορεία υλοποίησης του σχεδίου, το πλάνο δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους αρκετούς από τους ενδιαφερόμενους, ακόμη και μετά την ανακοίνωση της ΔΕΗ ότι θα χορηγήσει 15.000 ευρώ σε όσους δεχθούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει παρουσιάσει το σχέδιο και στη ΓΕΝΟΠ, η οποία, παρότι τελικά δέχτηκε να μπει στη συγκεκριμένη συζήτηση, ζητά η αποζημίωση αφενός να μην συμψηφίζεται με το εφάπαξ, αφετέρου να αυξηθεί, προκειμένου το κίνητρο αποχώρησης να είναι πιο δελεαστικό για κάποιον που παρ’ ότι θεμελίωσε δικαίωμα, προτιμά να εργάζεται.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η διοίκηση της ΔΕΗ φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου για την αποχώρηση ενός σημαντικού κομματιού εργαζομένων, εξ ου και έχει επεξεργαστεί σε λεπτομέρεια τις επιμέρους πτυχές του, έχοντας εξειδικεύσει και τη σχετική λίστα των προς αποχώρηση εργαζομένων σε ειδικότητες.

Εφόσον τελικά το σχέδιο προχωρήσει, θα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά θα εφαρμοστούν στην πράξη οι σχετικές δυνατότητες που δίνει το νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων που ισχύει πλέον στις ΔΕΚΟ, μετά το δεύτερο  μνημόνιο, που μετέτρεψε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, καταργώντας στην ουσία τα όρια συνταξιοδότησης.

Μια ακόμα κρίσιμη παράμετρος αφορά τη στάση της κυβέρνησης, καθώς μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν πίεσε για την αξιοποίηση από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ των δυνατοτήτων που δίνει το νέο πλαίσιο για καταγγελίες συμβάσεων εργαζομένων. Θα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη που θα το κάνει; Όπως όλα δείχνουν, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει λάβει το «πράσινο φως».

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΙΧ χτύπησε παιδάκι με ποδήλατο στο δρόμο Πρωτοχωρίου-Λευκοπηγής και ο οδηγός το εγκατέλειψε-Συνελήφθη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, στο δρόμο Πρωτοχωρίου-Λευκοπηγής, όταν ΙΧ χτύπησε παιδάκι που οδηγούσε ...