Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σε περίπου 10 ημέρες το ειδικό εργαστήριο για την εξέταση δειγμάτων κορονοϊού από πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας- Στο Μαμάτσειο η λειτουργία του

Σε περίπου 10 ημέρες το ειδικό εργαστήριο για την εξέταση δειγμάτων κορονοϊού από πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας- Στο Μαμάτσειο η λειτουργία του

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε 10-12 ημέρες αναμένεται να είναι έτοιμο το ειδικό εργαστήριο εξέτασης δειγμάτων για κρούσματα κορονοϊου, το οποίο προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο.

Ήδη έχει παραγγελθεί το ειδικό μηχάνημα το οποίο απαιτείται και αναμένονται τα τεχνικά ζητήματα μεταφοράς στην Κοζάνη, καθώς αποφασίστηκε το ειδικό εργαστήριο να στηθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Εκεί λοιπόν θα στέλνονται αποκλειστικά δείγματα από τη Δυτική Μακεδονία με στόχο την όσο πιο γρήγορη ανάλυσή τους και εξαγωγή των αποτελεσμάτων, με απώτερο στόχο να εξεταστούν όσοι περισσότεροι πολίτες.

Το ειδικό μηχάνημα θα κοστίσει περίπου 30-40.000 ευρώ και τα κονδύλια θα αντληθούν από την έκτακτη επιχορήγηση που έλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα η Περιφέρεια θα προχωρήσει και στη στελέχωση του εργαστηρίου με έκτακτες προσλήψεις 1 μοριακού βιολόγου και 1 παρασκευαστή, επίσης από τα έκτακτα κονδύλια της πολιτείας, ενώ εκεί θα συνεπικουρούν και εργαζόμενοι από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική πρόβλεψη είναι για 30-40 δείγματα καθημερινώς τα οποία θα αναλύονται ενώ σταδιακά και με την απαραίτητη εκπαίδευση που θα υπάρξει, ενδεχομένως ο αριθμός αυτό να αγγίξει και τα 100 ημερησίως.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team