Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σε λειτουργία η ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης- Προμήθεια υλικών για κάθε ενδεχόμενο αποφάσισε η Διοίκηση

Σε λειτουργία η ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης- Προμήθεια υλικών για κάθε ενδεχόμενο αποφάσισε η Διοίκηση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί από χθες στην Κοζάνη σχετικά με τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο και τις αποφάσεις που λήφθηκαν από το νεοσύστατο Δ.Σ. του Ιδρύματος, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη το πρωί.

Στο Μαμάτσειο όντως υπάρχουν 5 κρεβάτια για τη λειτουργία της ΜΕΘ, με τα 4 από αυτά να είναι τα βασικά και το ένα να λειτουργεί ως εφεδρικό.

Οι απαραίτητοι αναπνευστήρες υπάρχουν, δεν υπάρχει όμως το απαραίτητο προσωπικό καθώς οι 2 από τους  4 γιατρούς που είχε στο δυναμικό του το Μαμάτσειο , προσφέρουν τις υπηρεσίες του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και φυσικά στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν μπαίνει ζήτημα επιστροφής τους.

Στελέχη του Μαμάτσειου λένε στον «Π» πως η ΜΕΘ ουσιαστικά λειτουργεί μετά την περίπτωση νοσηλείας του 78χρονου από την Κοζάνη, ο οποίος επισκέφθηκε μόνος του το Μαμάτσειο δηλώνοντας καρδιολογικά προβλήματα στη συνέχεια όμως νοσηλεύτηκε ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Το δείγμα ήρθε αρνητικό, ο ασθενής όμως διασωληνώθηκε και έτσι μπήκε ουσιαστικά σε λειτουργία η ΜΕΘ, η οποία διαθέτει και τους ανάλογους αναπνευστήρες για τις κλίνες που υπάρχουν.

Η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι να βγουν από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος αρκετά χρήματα για την προμήθεια οξυγόνων και αναπνευστήρων, όπως και άλλων αναλώσιμων υλικών με στόχο το Μαμάτσειο να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει μια πιθανή μεγάλη ροή ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία.

Όπως λένε στον «Π» όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις «ας τα αγοράσουμε και μακάρι να μη χρειαστούν», δε θέλουν σε καμία περίπτωση όμως να κριθεί ανεπαρκές το Νοσοκομείο σε μία πιθανή επερχόμενη κρίση.

Και μπορεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κοζάνης να μην έχει καταγραφεί ακόμα επίσημα κρούσμα, δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός όμως μιας και το Νοσοκομείο απέδειξε για πολλοστή φορά πως εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Δυτικής Μακεδονίας, νοσηλεύοντας περιστατικά από άλλες περιοχές.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας