Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σε εκδηλώσεις για την Ανταλλαγή πληθυσμών στην Τουρκία, ο Δήμος Εορδαίας

Σε εκδηλώσεις για την Ανταλλαγή πληθυσμών στην Τουρκία, ο Δήμος Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Σε εκδηλώσεις για την 93η επέτειο της Ανταλλαγής πληθυσμών που θα πραγματοποιηθούν από 25-27 Νοεμβρίου στο Δήμο Avcilar της Τουρκίας, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, θα παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου Εορδαίας.

Η 45μελής αντιπροσωπεία του Δήμου Εορδαίας, στην οποία συμμετέχει και η χορωδία του Συλλόγου Τροβαδούρων Πτολεμαΐδας, αναχωρεί απόψε για την Τουρκία για να προλάβει να παραστεί αύριο στην τελετή έναρξης των τριήμερων εκδηλώσεων.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής της αντιπροσωπείας του Δήμου Εορδαίας ανέλαβε να καλύψει ο Δήμος Avcilar, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου εγκρίθηκε και η δαπάνη για τα έξοδα μετάβασης (μεταφοράς) της αντιπροσωπείας του Δήμου  Εορδαίας στο Avcilar και για την προμήθεια δώρων και αναμνηστικών.

Σημειωτέον ότι ο Δήμος Avcilar έχει στενούς δεσμούς µε το Εμπόριο, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, απ’ όπου έφυγαν μουσουλμάνοι στην Τουρκία το 1923 με την ανταλλαγή πληθυσμών, απόγονοι των οποίων επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια το Εμπόριο και το Δήμο Εορδαίας.

Ο Δήμος Εορδαίας προσδοκά ότι η συμμετοχή του στις παραπάνω εκδηλώσεις θα συμβάλει στην ανταλλαγή απόψεων περί διασυνοριακής συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, καθώς και στην από κοινού αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Εορδαίας είναι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Απόστολος Καΐδης.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη