Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σε αγώνα για να αποτραπεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ – Κάλεσε από το ΛΚΔΜ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Σε αγώνα για να αποτραπεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ – Κάλεσε από το ΛΚΔΜ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Προσκλητήριο στους εργαζόμενους της ΔΕΗ για συντονισμένο αγώνα να αποτρέψουν με τον αγώνα τους την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα μονάδων και λιγνιτικών κοιτασμάτων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και δανειστών αλλά και της γενικότερης πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας της ΕΕ, απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος κατά τη χθεσινή περιοδεία του σε εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ περιόδευσε χθες Πέμπτη στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου, στο εργοτάξιο κατασκευής της νέας μονάδας της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 5» και στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και μίλησε στους εργαζόμενους. Επισήμανε ότι χρειάζεται ανυποχώρητος αγώνας για να μπει ανάχωμα στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα μονάδων της επιχείρησης που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του νέου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές της χώρας μας. Καθώς, όπως προειδοποίησε, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ θα δοθεί νέο χτύπημα στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ θα δοθεί και ισχυρό πλήγμα συνολικότερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας η οικονομία της οποίας στηρίζεται στη δραστηριότητα της ΔΕΗ, αλλά η παραπέρα ιδιωτικοποίηση θα επιφέρει δεινά για το σύνολο των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Χρειάζεται, τόνισε, οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους να ανοίξουν το δρόμο για μια ΔΕΗ δημόσια, για ενέργεια κοινωνικοποιημένη, ιδιοκτησία του λαού. «Πρέπει οι εργαζόμενοι με την οργάνωσή τους, με την κατεύθυνση της πάλης τους, να έρθουν σε συντονισμό με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται και θα πληγούν ακόμη περισσότερο από την ενεργειακή φτώχεια, λόγω ακόμη μεγαλύτερης μείωσης των εισοδημάτων τους και με κοινωνική συμμαχία να προτάξουν το άμεσο: φθηνή ενέργεια για όλο το λαό, αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών, ενεργειακή ανεξαρτησία, ενέργεια όχι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα του λαού. Ταυτόχρονα να αποδυναμώσουν όλες τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που καλλιέργησαν αυταπάτες και συνεργάστηκαν με όσους ιδιωτικοποιούν την ενέργεια», ανέφερε.

Ο κ. Ζαριανόπουλος κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μάη, η οποία όπως είπε, πρέπει  να είναι το εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερους αγώνες, αλλά να είναι και «η πρώτη απάντηση που θα πάρει ο κ. Τσίπρας στην άθλια ύβρη που ξεστόμισε πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του, λέγοντας ότι ο λαός δεν διαμαρτύρεται, δεν διαδηλώνει, άρα συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη