Αρχική > Ενέργεια > Σχόλιο για την συζήτηση του Master Plan στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Σχόλιο για την συζήτηση του Master Plan στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας για το Master Plan της απολιγνιτοποίησης δεν πρόσφερε τίποτα στο λαό και τους εργαζόμενους της Δυτικής Μακεδονίας. Μόνο και μόνο που αξιοποιείται η περίοδος της πανδημίας για να προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί, φανερώνεται το αντιλαϊκό τους περιεχόμενο, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού διαφωνεί με αυτούς τους σχεδιασμούς.

Η απολιγνιτοποίηση είναι έγκλημα και ανορθολογισμός, το master plan είναι σχέδιο που προετοιμάζει την επέλαση των πράσινων μονοπωλιακών ομίλων, που διασφαλίζει την απρόσκοπτη κερδοφορία τους. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως δεν παίρνει διορθώσεις ένα τέτοιο σχέδιο που στρώνει το έδαφος για τους επενδυτικούς σχεδιασμούς στην Δυτική Μακεδονία σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και καταδικάζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια.

Όσο προχωράνε τα σχέδια της απολιγνιτοποίησης και αποκαλύπτονται οι διάφοροι σχεδιασμοί άλλο τόσο καταρρίπτονται τα ευχολόγια περί προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής των εργαζομένων. Αυτό που συμφέρει πραγματικά τα λαϊκά συμφέροντα είναι η απόσυρση του Master Plan και η πάλη ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και τις συνέπειες της.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μεγάλα τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη φέρνει το σύστημα καύσης βιομάζας στην Τηλεθέρμανση Αμυνταίου – Πως η ΗΛΕΚΤΩΡ έβαλε «πλάτη» με τη χρηματοδότηση

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πολύς λόγος έχει γίνει για την ιδιαιτερότητα του νέου έργου που αφορά στην λειτουργία των λεβήτων βιομάζας για ...