Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Σαρωτικός ανασχηματισμός στη ΖΕΠ… O Επίκαιρος καταγράφει

Σαρωτικός ανασχηματισμός στη ΖΕΠ… O Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σαρωτικός ανασχηματισμός στη ΖΕΠ

Αλλαγή προσώπων σε πολλά επίπεδα πληροφορούμαστε ότι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες από τον Θοδωρή Καρυπίδη. Αρχίζοντας από τον Εκτελεστικό Γραμματέα και καταλήγοντας στους Αντιπεριφερειάρχες, ο Περιφερειάρχης θα κάνει έναν ανασχηματισμό ουσίας, διορθώνοντας ενδεχομένως παραλείψεις των πρώτων μηνών διοίκησης στη ΖΕΠ. Βεβαίως, θα γίνουν και τοποθετήσεις στελεχών σε εταιρείες και φορείς που εκπροσωπείται η Περιφέρεια.

 

Έξω φρενών ο Καρυπίδης

Σε κλίμα μεγάλης έντασης γίνονται τελευταία τα Περιφερειακά Συμβούλια. Σοβαρό θέμα αποτελεί το περί απεντάξεων έργων στην Π.Ε. Καστοριάς, στο οποίο η ένταση της διαμάχης μεταξύ των Θοδωρή Καρυπίδη, Γιώργου Δακή και Γεωργίας Ζεμπιλιάδου ανεβαίνει κατακόρυφα. Στην προχθεσινή συνεδρίαση, που έγινε στην Καστοριά, ο Περιφερειάρχης αγανακτισμένος αποχώρησε.

 

Σε διατεταγμένη υπηρεσία

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα της Αυγής, εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία χτυπιέται συστηματικά η συνεισφορά της λιγνιτικής παραγωγής στο ενεργειακό μείγμα. Στόχος τους, όπως όλοι ξέρουμε είναι η μη κατασκευή της 5ης Μονάδας, ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα που κινούνται γύρω από τη συγκεκριμένη εφημερίδα και τον πολιτικό της φορέα. Με τα δημοσιεύματα αυτά, έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση οι Βουλευτές του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου που ανήκουν στον Σύριζα. Περιμένουμε συνεπώς, οι κυρίες Μακρή και Ουζουνίδου, και οι κύριοι Δημητριάδης και Σέλτσας να πάρουν σαφείς αποστάσεις.

 

Η επιτροπή που δεν ξέρει τι συζητά

Προγραμματισμένη για χθες Δευτέρα, η συνεδρίαση επιτροπής διαβούλευσης του Δημοτικής Εορδαίας με θέμα τον κανονισμό για τα τραπεζοκαθίσματα της Πτολεμαΐδας. Οι φορείς και καταστηματάρχες ήταν άπαντες παρόντες για να συζητήσουν, δεν ήξεραν όμως σε τι βάση συζητούν. Ο υπό διαβούλευση κανονισμός (ο οποίος είναι και αιτία των επερχόμενων μαχών μεταξύ καταστηματαρχών και δημοτικής αρχής) δεν είχε γίνει γνωστός στους άμεσα ενδιαφερόμενους, μάλιστα δεν έχει αναρτηθεί ούτε στο Διαδίκτυο. Ποιος ο λόγος λοιπόν να γίνει μια τέτοια συνεδρίαση; Ο κανονισμός θα έρθει έτοιμος στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πλειοψηφία θα τον υπερψηφίσει, και οι συνέπειες του θα γίνουν ορατές στη συνέχεια. Χαρακτηριστική ήταν η φράση της Δημοτικής Συμβούλου Ιωάννας Ανδρονικίδου, η οποία αναρωτήθηκε: «Ποιοι έγραψαν τον κανονισμό, πως τον συνέταξαν, πως επέλεξαν τους όρους, και πόσοι από την επιτροπή διαβούλευσης γνώριζαν αυτόν τον κανονισμό; Δηλαδή ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε κάτι το οποίο δεν το γνωρίζουμε;»

35-1024x768

Λεζάντα: Το χθεσινό ρεπορτάζ του Πτολεμαίου ανέδειξε την «Λίμνη της Πτολεμαΐδας». Αλήθεια τόσα χρόνια που πλημμυρίζουν δομές και περιουσίες ανθρώπων, έχει κάποιος φορέας ή αιρετός ανοίξει στα σοβαρά το φάκελο που λέγεται «αντιπλημμυρικά»;

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team