Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Παρών» δήλωσε το Δημόσιο ΙΕΚ Πτολεμαΐδας στη φετινή ενημερωτική εκστρατεία για το AIDS

«Παρών» δήλωσε το Δημόσιο ΙΕΚ Πτολεμαΐδας στη φετινή ενημερωτική εκστρατεία για το AIDS

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η Διεύθυνση του δημόσιου ΙΕΚ Πτολεμαΐδας ,υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη μάστιγα του αιώνα σήμερα Δευτέρα στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου.

Στόχος της εκδήλωσης σύμφωνα με τη Διευθύντρια Σοφία Μπέση ήταν η εξωστρέφεια του εκπαιδευτικού φορέα και το άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία με την προσέγγιση σοβαρών προβλημάτων -ζητημάτων, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και στην πρόληψή τους .

Υποδεχόμενη τους παριστάμενους μεταξύ άλλων η κυρία Μπέση ανέφερε: » Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS διοργανώσαμε σήμερα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: » AIDS- Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα -πρόληψη και ενημέρωση » με ομιλητή τον Ιατρό και Εκπαιδευτή του ΙΕΚ Πτολεμαΐδας Αναστάσιο Σιδηρά και με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου μία μέρα μετά την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS , λόγω του ότι ήταν Κυριακή και το ΙΕΚ ήταν κλειστό ,γιατί πρωτίστως διοργανώθηκε για να την παρακολουθήσουν όλοι οι καταρτιζόμενοι του δημόσιου ΙΕΚ Πτολεμαΐδας ,αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τόσο σοβαρά θέματα υγείας. Έτσι λοιπόν η Διοίκηση του ΙΕΚ πάντα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα , απηύθυνε ανοιχτό Κάλεσμα σε μαθητές, σπουδαστές, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλους μας.

Η σωστή ενημέρωση και πρόληψη μπορούν να σώσουν ζωές . Να αναφερθώ λίγο και στην παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS για το έτος 2019 έχει τίτλο: «Οι κοινωνίες κάνουν τη διαφορά «.

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1998 ως παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Διάφορες οργανώσεις του ΟΗΕ συνεργάζονται στενά με παγκόσμιους και εθνικούς εταίρους για να τελειώσει η επιδημία του AIDS μέχρι το 2030 ,στο πλαίσιο των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τον Ιατρό Αναστάσιος Σιδηρά ,που επί χρόνια είναι συνεργάτης του ΙΕΚ μας και ο οποίος πάντα στηρίζει τέτοιες δράσεις και να του δώσω το λόγο για να μας ενημερώσει σχετικά με τα θέματα αυτά, τα οποία αφορούν όλους μας .

Άκρως ενδιαφέροντα ήταν όσα ανέπτυξε στη συνέχεια στην ομιλία του ο Εκπαιδευτής του ΙΕΚ ο γιατρός Παθολόγος Αναστάσιος Σιδηράς , ο οποίος Αναφέρθηκε στην εξέλιξη της νόσου και στις αιτίες που την προκαλούν ,έδειξε με διαφάνειες τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και στάθηκε στο AIDS ,στους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης.

Ο κ. Σιδηράς με την άρτια επιστημονική του κατάρτηση ,έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στην επαρκή και διαρκή ενημέρωση του κοινού. Ακολούθησε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του εισηγητή και του κοινού ,στα πλαίσια του οποίου δόθηκαν οι ανάλογες απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από το ακροατήριο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου