Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > «Είμαι πολύ υπερήφανος για τους συναδέλφους μου» τόνισε μεταξύ μιλώντας στον VivaGr 102.8 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσεβεκίδης

«Είμαι πολύ υπερήφανος για τους συναδέλφους μου» τόνισε μεταξύ μιλώντας στον VivaGr 102.8 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσεβεκίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με 11 ιδιώτες παθολόγους ξεκίνησε από σήμερα να φιλοξενεί καθαρά νοσοκομειακά περιστατικά η Euromedica, γεγονός το οποίο εξήρε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

«Είμαι πολύ υπερήφανος για τους συναδέλφους μου», τόνισε μεταξύ μιλώντας στον Vivagr 102.8 Ptolemaida και στην Αναστασία Κοτζακόλιου ο ίδιος, ενώ έκανε λόγο για πισωγύρισμα με αφορμή τα 112 κρούσματα στην περιοχή. Ακόμη, σχολίασε την πρόθεση του κ. Εξαδάκτυλου να εισηγηθεί την προτεραιότητα εμβολιασμού στην Π.Ε. Κοζάνης λέγοντας ότι ο τοπικός σύλλογος το ζητούσε αυτό από τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας, τον αριθμό των κρουσμάτων, ο κ. Τσεβεκίδης επεσήμανε ότι τα 112 κρούσματα της Τρίτης ήταν ένα «πισωγύρισμα», προσθέτοντας πως τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και θα φανεί από το εάν θα παραμείνουν τα κρούσματα τόσο υψηλά, μιας και την περασμένη εβδομάδα ήταν πιο χαμηλά τα κρούσματα.

Οι αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει η επιτροπή επιδημιολόγων θα εξαρτηθεί και από τα κρούσματα, λέγοντας πως ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων έως και την Παρασκευή θα φανεί τι θα αποφασίσει η επιτροπή.

Αναφορικά με το τι φταίει και η περιοχή μένει στο κόκκινο ένα χρόνο τώρα, ο κ. Τσεβεκίδης είπε πως θα έπρεπε να γίνουν επιδημιολογικές μελέτες για να δούμε τι φταίει, κάτι που έθεσε και στον επιδημιολόγο κ. Γώγο.

Ο ίδιος είπε πως θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, και από τις  μη αποδεκτές κοινωνικά συμπεριφορές κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι δικοί τους άνθρωποι. «Δεν μπορεί μια κοινότητα να έχει πολλά κρούσματα και να μην γίνεται ιχνηλάτηση. Αν σε μια κοινότητα υπάρχουν πολλά κρούσματα θα πρέπει υποχρεωτικά να ελεγχθεί όλη η κοινότητα για να μην υπάρξει διασπορά».

Μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας καταστρέφεται, προσέθεσε, καλώντας τους πολίτες να βάλουν πίσω το εγώ τους.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς και την προτεραιοποίηση στην περιοχή, ο ίδιος απάντησε πως από τις 29/12/20 το είχαν ζητήσει σαν Ιατρικός Σύλλογος, για τους υγειονομικούς και τον γενικό πληθυσμό. «Αυτό που προβλέψαμε 3μιση μήνες νωρίτερα, μπορεί τώρα να γίνει. Χάσαμε 3μιση μήνες, αλλά δεν υπάρχει, δυστυχώς περιφερειακή διοίκηση κάποιων πραγμάτων».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, επίσης, δήλωσε «πολύ υπερήφανος» για τους συναδέλφους του, ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε ώστε να στηριχθεί το σύστημα υγείας και να λειτουργήσει η κλινική Euromedica προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Μαμάτσειο Κοζάνης.

Ήδη ανταποκρίθηκαν 11 παθολόγοι που προσφέρουν υπηρεσίες εθελοντικά και ένας που θα πάει νοσοκομείο, σε ένα σύνολο 24 παθολόγων. Ο κ. Τσεβεκίδης σημείωσε πως κάποιοι είναι σε μεγαλύτερη ηλικία ή έχουν προβλήματα υγείας για αυτό και αποκλείστηκαν. «Αυτό δείχνει την ολότητα και ενότητα της περιοχής, ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν θετικά 4 παθολόγοι της Πτολεμαΐδας. Άνθρωποι που δεν ζουν στην πόλη, όπου είναι η ιδιωτική κλινική, θα πηγαινοέρχονται και βάζουν πλάτη για το εγχείρημα, ώστε να δοθεί αίτημα ασφάλειας στην κοινωνία».
Επίσης, υπάρχει μια ομάδα σύνολο 50 ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, που θα υποστηρίζουν το έργο της κλινικής.

Ο αριθμός των γιατρών που ενεργοποιήθηκε, σημαίνει ότι θα απουσιάζουν από το ιατρείο τους περίπου μια ημέρα την εβδομάδα, ως αποτέλεσμα να μην μείνει υγειονομικό κενό στους ασθενείς που παρακολουθούσε.

Τέλος, ανέφερε πως η σύμβαση της κλινικής έγινε στο σύνολο της ΠΕ Κοζάνης και την 3η ΥΠΕ, λέγοντας πως θα πάνε ασθενείς από όποιο νοσοκομείο πιέζεται στο Νομό, ενώ αν παρ’ ελπίδα πιεστούν και όμορα νοσοκομεία, οι γιατροί θα είναι παρόντες να βοηθήσουν.
«Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, όχι με λόγια αλλά με πράξεις», κατέληξε.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...