Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Νότιας Εισόδου της πόλης

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Νότιας Εισόδου της πόλης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες του έργου «Ανάπλαση Νότιας Εισόδου Πτολεμαΐδας: Ανάπλαση οδού 25ης Μαρτίου», το οποίο έχει φθάσει πλέον στο Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας, ενώ σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου η ολοκλήρωσή του αναμένεται το αργότερο έως τέλος του έτους.

Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΤΕ” Γεώργιος Βαφειάδης ανέφερε ειδικότερα ότι: « Το έργο είναι στο τελικό στάδιο. Ολοκληρώνονται οι  υποδομές και οι διαστρώσεις (πλακόστρωση) των πεζοδρομίων μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς και ο φωτισμός μέχρι 15 Οκτωβρίου το αργότερο και το επόμενο τμήμα είναι η αποχέτευση και τα κράσπεδα στον κεντρικό δρόμο (25ης Μαρτίου), εργασίες οι οποίες υπολογίζεται να τελειώσουν μέχρι τέλη Νοεμβρίου περίπου, και τα ασφαλτικά από το Δημαρχείο μέχρι τη διασταύρωση της ΑΕΒΑΛ τα οποία θα πέφτουν στο ενδιάμεσο.» Στο ερώτημα εάν μπορεί να πέσει άσφαλτός μέσα στον χειμώνα ο κ. Βαφειάδης απάντησε ότι η ασφαλτόστρωση θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο με αρχές Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση «το έργο θα τελειώσει μέχρι τέλη της χρονιάς το αργότερο.»

Όπως σημείωσε ο κ. Βαφειάδης, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το έργο παίρνει μια ακόμα παράταση για την ολοκλήρωσή του, καθώς έχει λήξει τυπικά η τελευταία παράταση που είχε δοθεί για το έργο από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας έως 4 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013 (ΕΣΠΑ) και υλοποιείται ως έργο “γέφυρα” από το ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ). Ο αρχικός προϋπολογισμός (κατά τη μελέτη) ανέρχονταν σε 5.200.060,00 €, το τελικό κόστος ωστόσο είναι πολύ κατώτερο καθώς η έκπτωση του αναδόχου ήταν της τάξης του 47,58%. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων με “ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους του Οικισμού”, αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και Δικτύων του ΟΤΕ, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, ποδηλατόδροµο, διαμόρφωση των πεζοδροµίων, ενίσχυση των φυτεύσεων και ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι και την περιοχή του “Αγροκηπίου”.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την σύμβαση που είχε υπογραφεί το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2015, ωστόσο καθυστέρησε λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση από την επιβολή των capital controls, αλλά και διότι σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις εργασίες μετατόπισης του εναέριου και υπόγειου δικτύου του ΟΤΕ. Λόγοι που συνέβαλλαν επίσης στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου ήταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες της περιοχής, καθώς επίσης η καθυστέρηση προμήθειας υλικών που είχε ως αποτέλεσμα την παρατεταμένη διακοπή των εργασιών.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ολόκληρη η συγκλονιστική ομιλία του Παναγιώτη Μωυσιάδη, στην εκδήλωση «Πτολεμαΐδα, τόπος μνήμης και διεκδίκησης», αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κορωνοϊός: Μείωση των ενεργών κρουσμάτων την Δευτέρα στην Δυτική Μακεδονία. Πως κατανέμονται τα 20 ...