Αρχική > Ενέργεια > Πτολεμαΐδα: Καθολικό αίτημα για παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς για να εξασφαλιστεί η Τηλεθέρμανση

Πτολεμαΐδα: Καθολικό αίτημα για παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς για να εξασφαλιστεί η Τηλεθέρμανση

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς από 17.500 σε 32.000 ώρες, όπως έγινε με τον ΑΗΣ Αμυνταίου, για να μην κινδυνεύσει η τροφοδοσία του δικτύου της Τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας, αλλά και για λόγους εθνικού συμφέροντος, για την εξασφάλιση δηλαδή της ηλεκτροδότησης της χώρας μας σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε τις  τελευταίες μέρες και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, απαιτούν ο Δήμος Εορδαίας, φορείς της περιοχής και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό τόνισαν στη σχετική ευρεία και πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να υπάρξει άμεσα κάθοδος εκπροσώπων της περιοχής και των βουλευτών του νομού Κοζάνης στην Αθήνα και συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, προκειμένου να ζητηθεί να διασφαλιστεί θεσμικά (με κάλυψη της κυβέρνησης) η παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς έως ότου τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα της ΔΕΗ, η «Πτολεμαΐδα 5», όπως τόνισε ο Σ. Ζαμανίδης αλλά και ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης. Διότι, όπως αναφέρθηκε, οι εναπομείνασες ώρες λειτουργίας του σταθμού αυτού της ΔΕΗ λήγουν τον Μάιο του 2019, ενώ η διάρκεια ζωής των μονάδων 1 και 2  εκπνέει νωρίτερα, τον ερχόμενο Μάρτιο. 

Εκπρόσωποι της ΔΕΗ και συγκεκριμένα ο Διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΔΕΗ με αρμοδιότητα στη Δυτική Μακεδονία, Κώστας Θεοδωρίδης και ο Διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς Αλέκος Σουμελίδης, αλλά και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, υπογράμμισαν πως σε περίπτωση που σταματήσουν να λειτουργούν ο ΑΗΣ Καρδιάς και ο ΑΗΣ Αμυνταίου πριν τεθεί σε λειτουργία ο «ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5» τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, καθώς η χώρα θα αντιμετωπίσει έλλειμμα ηλεκτρικής ισχύος.

Τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ο ΑΗΣ Καρδιάς εξέφρασαν οι παριστάμενοι βουλευτές Ν. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης, Θέμης Μουμουλιδης, Γιάννης Θεοφύλακτος και Γιώργος Ντζιμάνης, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Καστοριά: Μεγάλη φωτιά στο Μονόπυλο – Επιχειρούν πάνω από 20 πυροσβέστες και 2 καναντέρ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στο Μονόπυλο Καστοριάς – Επιχειρούν πάνω από 20 πυροσβέστες και ...