Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Κατ’ εξαίρεση ο υπέργειος υποσταθμός στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Κατ’ εξαίρεση ο υπέργειος υποσταθμός στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Για εξαίρεση της πάγιας τακτικής των τελευταίων ετών να εγκαθίστανται υπόγεια και όχι υπέργεια οι υποσταθμοί της ΔΕΗ, οι οποίοι σημειωτέον κατηγορούνται για εκπομπή επικίνδυνης ακτινοβολίας, κάνουν λόγο οι κάτοικοι της ενορίας του Ι. Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Πτολεμαΐδας.

Η εξαίρεση αυτή αποκαλύπτεται σε όλο της μεγαλείο μέσα από σχετικό φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας “Ο Σωτήρας”, Ισαάκ Νικολαΐδης, ο οποίος απευθύνει το παρακάτω ερώτημα προς όλους όσους εμπλέκονται στο συγκεκριμένο έργο εγκατάστασης υποσταθμού ισχύος 630 ΚVA:

«Μπορεί να συγκριθεί η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και η Καλαισθησία των 2 υπόγειων υποσταθμών (στο Πάρκο Χρηστίδη και στην Άνω Πτολεμαΐδα) με αυτόν που προσπαθούν να τοποθετήσουν;

Υπόψιν,  σε ολόκληρη την πόλη της Πτολεμαΐδας και Κοζάνης όλοι οι υποσταθμοί είναι υπόγειοι.

Είναι ο μόνος υπέργειος υποσταθμός σε τόσο κοντινή απόσταση με κατοικίες και πεζοδρόμια.

Η διαφορά κόστους είναι 20 με 23 χιλιάδες €.»

100_3807

Μάλιστα η σχετική δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα τις τελευταίες μέρες ανάγκασε τη διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ να το ξανασκεφτεί, ενώ θετικός με την υπόγεια εγκατάσταση του υποσταθμού ισχύος 630 ΚVA εμφανίζεται και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Εορδαίας, Κώστας Πολυχρονίδης, παρά το πρόσθετο κόστος που συνεπάγεται η αλλαγή σχεδίων στην εγκατάσταση του εν λόγω  υποσταθμού.

100_3803

Κι ενώ το όλο θέμα άρχισε να δείχνει ότι μπαίνει στην τελική ευθεία για την επίλυσή του, ανέκυψε νέο πρόβλημα στον ορίζοντα. Για την υπογειοποίηση του υποσταθμού απαιτείται η παραχώρηση πρόσθετου χώρου 15 τ.μ.- εκτός των 25 τ.μ. που παραχώρησε ήδη η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ναού για το σκοπό αυτό, ζήτημα όμως που ούτε δέχεται να κουβεντιάσει ο ιερέας του ναού, όπως τουλάχιστον δήλσε στην επιτροπή της ενορίας κατοίκων που έθεσαν το ζήτημα της επιπλέον παραχώρησης λίγων μέτρων ανατολικά του ναού- δίπλα στο ιερό.

Το νέο αδιέξοδο λοιπόν υποχρεώνει κατά πως φαίνεται τους κατοίκους να ζητήσουν πλέον την παρέμβαση του ίδιου του μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου, καθώς λόγο για το θέμα της παραχώρησης χώρου του ναού έχει και το αρμόδιο μητροπολιτικό συμβούλιο.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη