Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Ζητείται παρέμβαση Εισαγγελέα στον καταυλισμό των Ρομά – Καταγγέλλονται κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης

Πτολεμαΐδα: Ζητείται παρέμβαση Εισαγγελέα στον καταυλισμό των Ρομά – Καταγγέλλονται κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε παιδιά καταγγέλλουν  οι Ρομά που διαβούν στον καταυλισμό της Πτολεμαΐδας, εξ αιτίας μόλυνσης του πόσιμου νερού, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Κοζάνης, ενώ προχωρούν και σε κινητοποιήσεις με κατάληψη του Δημαρχείου του Δήμου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδας, εάν δεν υπάρξει άμεσα παρέμβαση για την αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο του νερού.

Οι Ρομά καταγγέλλουν ειδικότερα ότι το δίκτυο που υδρεύει τον καταυλισμό έχει σπάσει σε τρία σημεία, ενώ λόγω ότι δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης, εισέρχονται σε αυτό όλα τα βρόχινα νερά και τα απόνερα από τις καθημερινές ανάγκες τους που διατρέχουν ολόκληρο τον καταυλισμό.

«Έχουμε στο νοσοκομείο δύο παιδιά και ένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ πριν λίγο καιρό νοσηλεύτηκε και μια γυναίκα Ρομά στο νοσοκομείο Κοζάνης», όπως κατήγγειλε στο e-ptolemeos.gr  ο πρόεδρος των Ρομά Χρήστος Τσακίρης. Δήλωσε ειδικότερα ότι το δίκτυο ύδρευσης έσπασε από το χειμώνα από το φορτηγό που μετέφερε χαλίκι για το δρόμο που συνδέει τον καταυλισμό με την πόλη της Πτολεμαΐδας. «Έχουμε  διαρροές στο νερό και έχουμε παιδιά στο νοσοκομείο, γιατί το νερό έχει μικρόβια. Υπάρχει θέμα  με τις συνθήκες υγιεινής στον καταυλισμό μας είπε ο γιατρός, γι’ αυτό σταματήσαμε να πίνουμε νερό από τις βρύσες, πίνουμε εμφιαλωμένο νερό».

Ο κ. Τσακίρης ζήτησε να παρέμβει άμεσα η Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης για να αποκαταστήσει τη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης και κάλεσε το δήμο Εορδαίας να προμηθεύσει στους Ρομά του καταυλισμού εμφιαλωμένο νερό μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Δήλωσε μάλιστα ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα παρέμβαση οι Ρομά θα πάνε στον Εισαγγελέα και θα καταλάβουν το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας αρχές Αυγούστου: «Θα πάμε να κλείσουμε όλοι μαζί το Δημαρχείο στις 3 ή 4 Αυγούστου, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση».

Ο κ. Τσακίρης κατήγγειλε γενικότερα τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι Ρομά του καταυλισμού, καθώς «δεν υπάρχει στον καταυλισμό αποχέτευση και τα παιδιά παίζουν μέσα στα νερά και τις λάσπες. Πρέπει να γίνουν επειγόντως αποχετεύσεις,  αλλά και να μπουν κολώνες φωτισμού, γιατί παρά τις υποσχέσεις ο καταυλισμός είναι ακόμα μέσα στο σκοτάδι και φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε το βράδυ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει να γίνουν πράγματα στον καταυλισμό γιατί δεν βλέπουμε κανένα “φως” για το νέο καταυλισμό που μας υποσχέθηκαν και βλέπω να βγάζουμε πολλούς χειμώνες ακόμα εδώ».

«Είναι απαράδεκτο αυτό που ζούμε εμείς εδώ, είναι ντροπή να πίνουμε μολυσμένο νερό και να παίζουν τα παιδιά μας μέσα στα λασπόνερα και να κινδυνεύει η υγεία τους. Δεν είναι ζωή αυτή», δήλωσε ο Γιάννης ο οποίος διαβιεί με την οικογένειά του στον καταυλισμό και είναι ο πατέρας του ενός από τα παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο.

«Φοβόμαστε για την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας, δεν είναι μόνο το νερό, είναι και τα ποντίκια, τα φίδια, τα βατράχια και τα σκυλιά κι αντί να πάμε για δουλειά πάμε στο νοσοκομείο κάθε λίγο και λιγάκι», πρόσθεσε ένας μεσήλικας, ο κ. Αντώνης, τονίζοντας ότι «δεν αξίζει σε κανέναν να ζει σε τέτοιες άθλιες  συνθήκες».

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συζήτηση για το πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ- Κασαπίδης: «Νιώθω τον πόνο και την αγωνία σας, παίρνω δύναμη να διεκδικήσω περισσότερα πράγματα»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Νιώθω τον πόνο και την αγωνία σας, θα είμαι μπροστά στα αιτήματά μας. Παίρνω δύναμη από εσάς για ...