Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: “Πράσινα σημεία” για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών

Πτολεμαΐδα: “Πράσινα σημεία” για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

“Πράσινα Σημεία” για την προώθηση της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αποβλήτων δημιουργούνται στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Για το σκοπό αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας 27 Αυγούστου στη συνεδρίασή του τη σύναψη σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΙΑΔΥΜΑ, για την προώθηση της ανακύκλωσης μέσω της δημιουργίας μεγάλων Πράσινων Σημείων, Κέντρων Επαναχρησιμοποίησης και Κινητών Πράσινων Σημείων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εισήγησή της η εκπρόσωπος της διεύθυνσης Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας, Ευτέρπη Δεληγιώργη, το μεγάλο “Πράσινο Σημείο” βρίσκεται ήδη σε λειτουργία στην Τοπική Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων, που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Πτολεμαΐδας, πλησίον της γέφυρας του Ανατολικού. Το δεύτερο “Πράσινο Σημείο” θα λειτουργήσει μέσα στην πόλη και ειδικότερα στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς Πτολεμαΐδας, καθώς, όπως σημείωσε, για τη στέγαση “Πράσινων Σημείων” απαιτείται χώρος τουλάχιστον 100τ.μ.. Σημειωτέον ότι τα “Πράσινα Σημεία” θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και από το πρόγραμμα Interreg.

Στα Πράσινα αυτά σημεία αυτά θα μπορούν οι πολίτες να πηγαίνουν για παράδειγμα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως παλιές ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα και άλλα οικιακά είδη που μπορούν να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θέμα δημιουργίας “Πράσινων Σημείων” και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι κάτοικοί τους με την μεταφορά ανακυκλώσιμων ή επαναχρησιμοποιούμενων υλικών στην Πτολεμαΐδα.

Επίσης, συστήματα για την ανακύκλωση υλικών θα δημιουργηθούν στο κέντρο της πόλης, σε τρία σημεία: Στην πιάτσα των ΤΑΧΙ στο κέντρο, στην κεντρική Πλατεία και στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας, με την τοποθέτηση δύο συστημάτων –ένα για σύμμεικτα και ένα για ανακυκλώσιμα υλικά.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη