Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Οδηγίες προς υποψηφίους για τις δημοτικές εκλογές, στην εκδήλωση της ΠΕΔ

Πτολεμαΐδα: Οδηγίες προς υποψηφίους για τις δημοτικές εκλογές, στην εκδήλωση της ΠΕΔ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το ενδιαφέρον αρκετών υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων από το Δήμο Εορδαίας προσέλκυσε η ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΔ) το βράδυ της Πέμπτης, στο Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας, με θέμα «Κλεισθένης, Νέος εκλογικός νόμος και οι τροποποιήσεις του».

Η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Παρασκευή Βρυζίδου, αναφέρθηκε αναλυτικά στις αλλαγές που επέφεραν οι τροποποιήσεις στον εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση, ενώ διένειμε και σχετικό έντυπο υλικό ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι πως θα καταρτίσουν συνδυασμούς, πως θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο Πρωτοδικείο, τι παράβολο θα καταβάλλουν αλλά και πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται στο Δήμο Εορδαίας και στα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας.

Εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι ο αριθμός των εκλεγέντων στα Δημοτικά Συμβούλια εξαρτάται από  τον  μόνιμο πληθυσμό, οπότε στο Δήμο Εορδαίας εκλέγονται 33 μέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η εκλογή των προέδρων των κοινοτήτων με πληθυσμό έως και 300 κατοίκων γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο αναγράφονται όλοι οι μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Η υποβολή υποψηφιότητας για το αξίωμα του συμβούλου κοινότητας με μόνιμο πληθυσμό άνω των τρακοσίων κατοίκων γίνεται αποκλειστικά από συνδυασμό.

Στις κοινότητες με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων αναδεικνύονται συμβούλια κοινότητας. Για κοινότητες με πληθυσμό από 301 -2000 κατοίκους εκλέγεται 5μελές συμβούλιο, από 2001 -10.000 εκλέγεται 7μελές, από 10.001-50.000 είναι 11μελές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε συνδυασμός πρέπει να περιλαμβάνει στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κοινότητας με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων από κάθε φύλο (άνδρες – γυναίκες) σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των υποψηφίων του.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη