Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Πτολεμαΐδα: Καταγγελία πολίτη για νερό «λάσπη»: «Απαγορευτική» ποιότητα νερού- Έκκληση προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΔΕΥΑ Εορδαίας

Πτολεμαΐδα: Καταγγελία πολίτη για νερό «λάσπη»: «Απαγορευτική» ποιότητα νερού- Έκκληση προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΔΕΥΑ Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε καταγγελία για την ποιότητα του νερού, απευθύνει ο πολίτης Ιγνάτιος Γραβριηλίδης, μέσω social media, απευθυνόμενος προς του ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΔΕΥΑ Εορδαίας, καταγγέλλοντας δημόσια την «απαγορευτική» ποιότητα του νερού.

Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων τόνισε μιλώντας στον «Π» πως η εν λόγω κατάσταση, που φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες, αφορά την πόλη της Πτολεμαΐδας και συγκεκριμένα την περιοχή Κολυμβητηρίου. Επισημαίνει, μάλιστα, πως γίνεται έλεγχος από τους ίδιους κάθε μήνα, αλλάζουν και καθαρίζουν τα φίλτρα. Μάλιστα τονίζει πως κάθε φορά που γίνεται αλλαγή φίλτρων από τους ίδιους, αναρωτιούνται αν όντως το νερό είναι τόσο χάλια ή αν κάπου έχει σκάψει η ΔΕΑ Εορδαίας και έχει έρθει τόση λάσπη. Μάταια, όμως, γιατί αυτό δεν έχει συμβεί και το νερό καταλήγει πάντα λασπωμένο «είτε γιατί δεν καθαρίζεται σωστά το υδραγωγείο, είτε γιατί το δίκτυο είναι ακατάλληλο», όπως σημειώνει ο ίδιος.

«Πάνω από δύο χρόνια η ίδια μόνιμη κατάσταση, δυστυχώς», λέει τέλος.

 

Η καταγγελία στο facebook έχει ως εξής:

 

«Κατά διαστήματα διαβάζουμε όλοι ότι το νερό που ρέει σε κάθε νοικοκυριό προς πόση στην πόλη της Πτολεμαΐδας χαίρει μέγιστης ποιότητας. Απευθύνομαι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ποιότητας νερού και δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ. Θεωρείτε ότι είναι υγιές να καταναλώνουν όλη αυτή τη λάσπη οικογένειες, παιδιά, βρέφη, ηλικιωμένοι με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό? Ένας απόλυτα υγιής άνθρωπος είναι απόλυτα καταδικασμένος σε γαστρεντερικές παθήσεις και ποιος ξέρει σε τι άλλο.

Μετά από επικοινωνία που είχα με έμπειρο και αξιόλογο τεχνικό της υπηρεσίας, θα ήθελα να σημειώσω ότι στην συγκεκριμένη υδραυλική εγκατάσταση ΔΕΝ χρησιμοποιείτε αντλία πρεσαρίσματος υδάτων. ΟΛΑ αυτά τα λύματα φτάνουν στις οικίες μας με φυσική ροή.

2 χρόνια τώρα κάθε μήνα ή στην χειρότερη κάθε δύο μήνες, το ίδιο μόνιμο χάλι.

Επιτέλους σώστε μας από τον πρόωρο θάνατο. Προσωπικά έχω πάρει όσα περισσότερα μέτρα κατάφερα, όμως το πρόβλημα είναι συλλογικό και όχι ατομικό.

Καταγγέλλω δημόσια την απαγορευτική ποιότητα του νερού του Δήμου Εορδαίας και κάνω έκκληση σε κάθε ελεγκτικό μηχανισμό, στα ΜΜΕ, κάθε θεσμικό παράγοντα αλλά και κάθε πολίτη της πόλης, να συμβάλλουν ενεργά με κάθε τρόπο για την αποτροπή αυτής της κατάντιας.

Το ΝΕΡΟ είναι πηγή ζωής, είναι δημόσιο αγαθό για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. ΔΕΝ έχει κανένας το δικαίωμα να το στερήσει από κάποιον άλλο, πόσο μάλλον όταν πληρώνεις γι’αυτό και για το δίκτυο παροχής αλλά το μόνο που λαμβάνεις είναι μολυσμένη λάσπη.

Ιγνάτιος Γαβριηλίδης»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team