Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Πτολεμαΐδα: Ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο Παναγιώτης Πλακεντάς –  Στην κεντρική συγκέντρωση της “Ενωμένης Εορδαίας”

Πτολεμαΐδα: Ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο Παναγιώτης Πλακεντάς –  Στην κεντρική συγκέντρωση της “Ενωμένης Εορδαίας”

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μια καθαρή, ισχυρή εντολή στη δημοτική παράταξη “Ενωμένη Εορδαία” από την πρώτη Κυριακή, ζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Παλακεντάς, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην πολυπληθή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, «επειδή ξέρουμε, τολμάμε και μπορούμε να φέρουμε τον τόπο στην επόμενη μέρα», όπως τόνισε.

Ο κ. Πλακεντάς διαβεβαίωσε ότι ως δημοτική αρχή «οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές για όλους και για πάντα», ενώ τόνισε ότι θέλει την κοινωνία αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωτικής Δημοτικής του παράταξης, συμμετοχή στις αποφάσεις και στις στοχεύσεις, συνοδοιπόρο και όχι ακόλουθο και ουραγό, υπογραμμίζοντας ότι «το δικό μας πρόγραμμα δεν είναι πρόγραμμα αντιγραφή ή προϊόν κάποιου διαφημιστικού γραφείου. Είναι το καρδιοχτύπι και η αγωνία των πολιτών που αφουγκραζόμαστε.»

Ο κ. Πλακεντάς έκανε εκτενή αναφορά στο όραμά του να δοθεί αναπτυξιακή προοπτική στο Δήμο Εορδαίας και να τον καταστήσει σε ένα ισχυρό Δήμο για την ανάπτυξη της Εορδαίας και σε έργα που περιλαμβάνει το ρεαλιστικό, όπως είπε, πρόγραμμα της “Ενωμένης Εορδαίας” για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, για τη στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Σημείωσε πως το πρώτο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ως δημοτική αρχή, είναι η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης και η παράταση των ωρών λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΣΗ Καρδιάς- τουλάχιστον μέχρι τη λειτουργίας της μονάδας “Πτολεμαΐδα 5”, η  επέκτασή της στις Εργατικές Κατοικίες και τον Οικισμό Καρδιάς και η εξασφάλιση εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας της, ενώ ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ για «κοινή πορεία δράσης και διεκδικήσεων».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Πλακεντάς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής, ενώ έδωσε έμφαση στην αποκατάσταση της σχέσης του πολίτη και του Δήμου Εορδαίας, με την αλλαγή της νοοτροπίας των υπηρεσιών του, ώστε η σχέση των υπαλλήλων του Δήμου και της δημοτικής αρχής να διέπεται από το τρίπτυχο «εμπιστοσύνη, δικαιοσύνη, σωστή οργάνωση», ώστε να επιτευχθεί ο σύγχρονος και πιο δίκαιος τρόπος διοίκησης, έτσι ώστε να φτάσει η παροχή υπηρεσιών σε όλους τους δημότες.

Ο κ. Πλακεντάς παρέθεσε αναλυτικά κοστολογημένα έργα και παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του για μια σειρά τομείς, ενώ δεσμεύτηκε για τη διεκδίκηση επαναπόδοσης ξοφλημένων ορυχείων της ΔΕΗ στην τοπική κοινωνία και αξιοποίησή τους, για τη δημιουργία Μουσείου Λιγνίτη στο Καρυοχώρι, για ανάδειξη περιαστικών χώρων πρασίνου και δασών της περιοχής, για προετοιμασία για την ομαλή μετάβαση της περιοχής στη μεταλιγντική εποχή, για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ολοκλήρωση των μετεγκαταστάσεων Μαυροπηγής, Πτελεώνα και Αναργύρων, για δυναμική διεκδίκηση κονδυλίων για τη χρηματοδότηση της διάνοιξης της σήραγγας της Κλεισούρας, για τη μεγιστοποίηση των προσπαθειών απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, και τόνισε: «το όραμά μας είναι μια Εορδαία με ισόρροπη ανάπτυξη, δίκαιη προοπτική, ανάπτυξη με ευκαιρίες.»


Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Επιμορφωτικό εργαστήριο εκπαιδευτικών από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά http://www.cty-greece.gr) και το CTY του ...