Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Η Ξένια Τσαβκοπούλου νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο “Βαρβούτειο” Δημοτικό Ωδείο

Πτολεμαΐδα: Η Ξένια Τσαβκοπούλου νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο “Βαρβούτειο” Δημοτικό Ωδείο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η καθηγήτρια του “Βαρβούτειου” Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας, τραγουδίστρια όπερας και μαέστρος, Ξένια Τσαβκοπούλου, αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας και του παραρτήματός του στη Δημοτική Ενότητα Μουρικίου (Εμπόριο),  για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του “Βαρβούτειου” Ωδείου μετά από μια δεκαετία περνά από τα χέρια του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στα χέρια της Ξένιας Τσαβκοπούλου, η οποία επιλέχθηκε από την αρμόδια επιτροπή κρίσεων που εξέτασε τους τίτλους σπουδών και λοιπά απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για θέση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας 9 μηνών, καθώς τόσο η θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή όσο και των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας προκηρύσσονται κάθε χρόνο μέσα στο καλοκαίρι, από το νομικό πρόσωπο «Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Παιδείας» (ΚΟΙΠΠΑΠ) του Δήμου Εορδαίας, στο οποίο υπάγεται το Δημοτικό Ωδείο.

Βιογραφικά στοιχεία της Ξένιας Τσαβκοπούλου

Είναι απόφοιτος της Κρατικής Μουσικής Ακαδημίας Χάμζα (Ουζμπεκιστάν).
Συνέχισε τις σπουδές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ασράφι (Conservatoire) της Τασκένδης με Δίπλωμα Μονωδίας, τραγουδίστρια όπερας, καθηγήτρια μονωδίας.
Πήρε δίπλωμα Μελοδραματικής Σχολής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Μουσικού Πανεπιστήμιου «Εκτέλεση, ερμηνεία, φωνητική»
Εργάστηκε ως τραγουδίστρια όπερας στην Κρατική όπερα του Ουζμπεκιστάν.
Έδωσε πολλές συναυλίες με συμφωνικές ορχήστρες, ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έκανε πολλές εμφανίσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Εργάστηκε ως καθηγήτρια μονωδίας και ως πρόεδρος τμήματος Μουσικής και Τέχνης στην Κρατική Μουσική Ακαδημία Τ. Χρεννίκοβα (Ρωσία).
Επίσης εργάστηκε στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Φλώρινας. Έκανε πολλά μουσικά σεμινάρια και «Master Class»
Σήμερα είναι καθηγήτρια στο Βαρβούτειο Ωδείο Πτολεμαΐδας, Ωδείο «Άνω Πόλης» Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Είναι μαέστρος στην χορωδία διδασκάλων του Δήμου Εορδαίας και στην χορωδία «ΑΜΥΝΤΑΣ» του Αμυνταίου Φλώρινας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σειρά συναντήσεων και επαφών πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του  νέου  Διοικητικού Συμβουλίου  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, Συγκεκριμένα την Πέμπτη 25 ...