Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Εντυπωσιακή η μεγάλη περιφερειακή άσκηση της Πυροσβεστικής Δυτ. Μακεδονίας στο δασάκι της Άρδασσας

Πτολεμαΐδα: Εντυπωσιακή η μεγάλη περιφερειακή άσκηση της Πυροσβεστικής Δυτ. Μακεδονίας στο δασάκι της Άρδασσας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη η πυροσβεστική άσκηση σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στη δασική περιοχή “Κορού” της Άρδασσας, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος που διεξάγεται πανελλαδικά με την κωδική “Δια Πυρός 2019”.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δάσος δρυός στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία γρήγορα παίρνει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και άμεση επέμβαση πέντε πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας και τη συνδρομή δύο ακόμα πυροσβεστικών οχημάτων, ένα από την Π.Υ. Κοζάνης και ένα από την Π.Υ. Φλώρινας, καθώς και συνδρομή υδροφόρου οχήματος και γκρέιντερ από το Δήμο Εορδαίας. Στην άσκηση πήραν μέρος 26 άτομα, εκ των οποίων δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα Πτολεμαΐδας (ΕΔΟΠ).

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι του Δήμου Εορδαίας, του στρατού και της Αστυνομίας.

Την ικανοποίησή του για την επιτυχία που σημείωσε η πυροσβεστική άσκηση που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο περιφέρειας, εξέφρασε ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας, τονίζοντας ότι «η άσκηση αυτή έχει σαν σκοπό την επιβεβαίωση της καλής προετοιμασίας του μηχανισμού καταστολής των δασικών πυρκαγιών, την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων -ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, καθώς επίσης και την ενδυνάμωση της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.»

Η καταστολή μιας πυρκαγιάς είναι το ένα σκέλος από τα τρία σκέλη από τα οποία αποτελείται η όλη κατάσβεση μιας πυρκαγιάς: είναι η πρόληψη, η προκαταστολή και η καταστολή, ανέφερε ο κ. Παπαζαχαρίας, σημειώνοντας ότι «εμείς σήμερα ασχολούμαστε μόνο με την καταστολή, που είναι και η κατ΄ εξοχήν αρμοδιότητα του πυροσβεστικού σώματος.» Δήλωσε δε ότι για τη φετινή αντιπυρική περίοδο το φετινό καλοκαίρι σε πανελλαδικό επίπεδο έχει γίνει πρόσληψη 962 νέων εποχικών υπαλλήλων και 876 πενταετών.

Τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς επεσήμανε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης. Αυτό, είπε,  προβλέπεται στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών: να συμμετέχουν και να υποστηρίζουν το πυροσβεστικό σώμα τόσο οι Δήμοι όσο και η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Αναφέρθηκε επίσης και στο χρέος των πολιτών να εφαρμόσουν μέτρα αυτοπροστασίας έτσι ώστε να καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που είναι μεγαλύτερη η επικινδυνότητα, να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ με την Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές υποδέχτηκε στο γραφείο του, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, την ...