Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Ανάδοχος για το έργο επέκτασης της Tηλεθέρμανσης σε Eργατικές Kατοικίες και οικισμό Καρδιάς

Πτολεμαΐδα: Ανάδοχος για το έργο επέκτασης της Tηλεθέρμανσης σε Eργατικές Kατοικίες και οικισμό Καρδιάς

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2021

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) που συνεδρίασε την Πέμπτη το πρωί, ο ανάδοχος που θα αναλάβει το μεγάλο και σημαντικό έργο της επέκτασης του δικτύου τηλεθέρμανσης στις εργατικές κατοικίες Πτολεμαΐδας και στον Οικισμό Καρδιάς του Δήμου Εορδαίας, ένα έργο για το οποίο η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του ‘21.

Αναλυτικότερα, το Δ.Σ. της ΔΕΤΗΠ προχώρησε στην  Έγκριση Πρακτικού Ηλεκτρονικής αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών, της υπ`αρίθμ. 11/2018 μελέτης, του έργου «Επέκταση δικτύου Τηλεθέρμανσης, Προμήθεια και Εγκατάσταση Θερμικών Υποσταθμών καταναλωτών εργατικών κατοικιών Πτολεμαΐδας I, II, III, IV, V και οικισμού Ν. Καρδιάς Δήμου Εορδαίας».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης, στο διαγωνισμό συμμετείχαν πέντε (5) εταιρείες, δεν απορρίφθηκε καμία πρόταση αφού και οι πέντε είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η επιτροπή αφού προχώρησε στην αποσφράγιση των προσφορών εισηγήθηκε ότι πως ανάδοχος εταιρεία είναι η «Δυναμική Έργων ΑΕ», με ποσοστό έκπτωσης 38.63% και σύνολο δαπάνης έργου χωρίς ΦΠΑ 3.055.424 ευρώ. Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι στα 4.970.728 (δεν χρεώνεται ΦΠΑ).

Όπως σημείωσε με νόημα ο κ. Καρακασίδης, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που το περίμενε χρόνια η περιοχή και μετά τις υπογραφές που θα πέσουν, ο ανάδοχος θα ξεκινήσει να το κατασκευάζει. Το επόμενο βήμα, μετά τις διοικητικές εργασίες που προβλέπονται (ενστάσεις κ.λπ.), η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τον Απρίλιο του 2020, ενώ συμβατικός χρόνος υλοποίησης του έργου είναι μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω εταιρεία είχε κατασκευάσει και τα 45 χιλιόμετρα του δικτύου επέκτασης της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα, έργο που έγινε το 2012.

Βάσω Σάφη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη