Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > «Πτολεμαΐδα 5»: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υδραυλική δοκιμή υψηλής πίεσης του λέβητα – Ολοκληρώθηκε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του έργου

«Πτολεμαΐδα 5»: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υδραυλική δοκιμή υψηλής πίεσης του λέβητα – Ολοκληρώθηκε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του έργου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ένα από το πιο σημαντικά κομμάτια του έργου της υπό κατασκευής μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Τρίτη το βράδυ, ικανοποιώντας πλήρως όλους τους εμπλεκόμενους και φυσικά τους υπευθύνους της ΔΕΗ.

Ο λόγος για την υδραυλική δοκιμή υψηλής πίεσης του λέβητα, του μεγαλύτερου και πιο απαιτητικού συστήματος της μονάδας, που πραγματοποιήθηκε από την τεχνική εταιρεία ανέγερσης ΒΙΕΡ ΑΤΕ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ και της ΔΕΗ.

Η υδραυλική δοκιμή πραγματοποιήθηκε στα 519 bar πίεσης και όπως τόνισε στον «Π» ο Μηχανολόγος Μηχανικός της ΒΙΕΡ, Χριστόφορος Μπακάλης, «εδώ δοκιμάζονται οι αντοχές του λέβητα».

Η διαδικασία ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, καθώς άνθρωποι της ΤΕΡΝΑ, της ΔΕΗ, της HITACHI και της ΒΙΕΡ, πραγματοποίησαν όλους τους απαραίτητους ελέγχους με εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ειδικά εντός του λέβητα, στους ελέγχους συμμετείχαν εναερίτες και αναρριχητές. Συνολικά ελέγχθηκαν περίπου 80000 συγκολλήσεις που εκτελέστηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό της ΒΙΕΡ, η οποία απασχολεί στο συγκεκριμένο έργο περίπου 350 εργαζόμενους.

«Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η ανάδοχος εταιρεία ΤΕΡΝΑ, μας εμπιστεύτηκε το πιο εξειδικευμένο και απαιτητικό κομμάτι του έργου και με την συνεχή υποστήριξη της, καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε  πλήρως σε όλες απαιτήσεις», σημείωσε ένας εκ των βασικών ιδιοκτητών της ΒΙΕΡ, Κυριάκος Πετκίδης.

Την απόλυτη ικανοποίησή του από πλευράς ΔΕΗ, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Διευθυντής Κλιμακίου Επίβλεψης της επιχείρησης, ο οποίος στάθηκε στην πολύ καλή δουλειά των εταιρειών που ενεπλάκησαν στο έργο και ανταπεξήλθαν στις διαδικασίες.

Ο λέβητας αποτελεί τη ψυχή της μονάδας, όπως λένε οι ειδικοί, καθώς εδώ βγαίνει η λιγνιτική παραγωγή και αν πετύχει υψηλό βαθμό απόδοσης, τότε ακολουθεί και υψηλός βαθμός απόδοσης της ίδιας της μονάδας, άρα μιλάμε για το πιο καίριο σημείο το έργου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του έργου, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση της μονάδας, ενώ το 2021 αναμένεται να είναι η χρονιά δοκιμών για την «Πτολεμαΐδα 5», έτσι ώστε το Φεβρουάριο του 2022 να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η λειτουργία της.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Τόπος να ζεις»: «Ο Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης ζήτησε συνάντηση με την Α/θμια σχολική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης και τους απάντησαν ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί το έγγραφό τους δεν είχε σφραγίδα»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ανάρτηση στο facebook της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να Ζεις: «Θα μπορούσε να είναι ...