Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Προτάσεις > Προβλήματα με το νερό και φίλτρα νερού

Προβλήματα με το νερό και φίλτρα νερού

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το νερό όσοι κατοικούν σε πόλεις είναι πολλά και γι’ αυτό το λόγο ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να επενδύσουν σε φίλτρα νερού.

Ποια είναι μερικά προβλήματα με το νερό στις πόλεις;

  • Σύστημα ύδρευσης

Σε όποια πόλη ή χώρα κι αν ζείτε, υπάρχει ένας τρόπος το νερό να ταξιδέψει και να φτάσει μέχρι τη βρύση του σπιτιού σας. Το σύστημα ύδρευσης αποτελείται προφανώς από πολλές σωληνώσεις. Το θέμα είναι ότι τις περισσότερες φορές πρόκειται για ένα πεπαλαιωμένο σύστημα ύδρευσης και οι σωλήνες αυτοί μπορεί να είναι σκουριασμένοι ή να περιέχουν πια σκόνες και μικροοργανισμούς λόγω των πολλών χρόνων χρήσης.

  • Χλώριο

Οι εταιρίες ύδρευσης σχεδόν σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χλώριο, για να καθαρίσουν το πόσιμο νερό, επειδή είναι ένας σχετικά φθηνός τρόπος καθαρισμός, εύκολος στην εφαρμογή του και αρκετά αποτελεσματικός ως προς την εξόντωση επικίνδυνων βακτηρίων, μειώνοντας σημαντικά έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, ακόμα και πολλών τύπων καρκίνου. Αν και η απολυμαντική του δράση είναι αποδεδειγμένη και σίγουρη, το χλώριο δίνει μια δυσάρεστη μυρωδιά και γεύση στο νερό μας και μπορεί επίσης να αντιδράσει με ορισμένες οργανικές ενώσεις, δημιουργώντας τις ανθεκτικές διοξίνες, οι οποίες προκαλούν άλλους κινδύνους πια στην υγεία μας.

  • Παθογόνοι μικροοργανισμοί και παράσιτα

Το χλώριο μπορεί να χρησιμοποιείται για να εξοντώνει βακτήρια και μικροοργανισμούς, αλλά αυτό δεν εγγυάται πλήρως την πλήρη εξαφάνισή τους από το νερό σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ή ότι κάποιοι από αυτούς δεν είναι αρκετά ανθεκτικοί σε αυτό το είδος καθαρισμού. Κάποιοι λοιπόν από αυτούς τους παθογόνους μικροοργανισμούς δεν εξοντώνονται από το χλώριο και μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικές σοβαρές ενοχλήσεις, που διαρκούν μέχρι και 6 εβδομάδες.

Αν έχετε στο σπίτι σας ηλικιωμένους, μικρά παιδιά ή εγκύους, η ανάγκη για καλά φίλτρα νερού είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού αυτά τα άτομα χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία.

Στην αγορά πλέον μπορείτε να βρείτε πολλά είδη φίλτρων νερού, όμως πάντα θα πρέπει να προσέχετε την πιστοποίησή τους και να κάνετε τη σωστή έρευνα, πριν τα προμηθευτείτε.

Τα πιο συνηθισμένα είδη είναι:

  • Φίλτρα νερού βρύσης που συνδέονται κατευθείαν στις βρύσες σας και περιέχουν φίλτρα ενεργού άνθρακα. Ο ενεργός άνθρακας εμποδίζει τα βλαβερά μέταλλα, το χλώριο και τη σκόνη να περάσουν.
  • Κανάτες με φίλτρα νερού που έχουν συνήθως ενσωματωμένο φίλτρο ενεργού άνθρακα και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.
  • Φίλτρα αντίστροφης όσμωσης, τα οποία περιέχουν 3 στάδια φιλτραρίσματος του νερού. Περιέχουν μια ειδική μεμβράνη, από την οποία επιτρέπεται στην ουσία να περάσουν μόνο τα μόρια του νερού, αφήνοντας πίσω όλα τα άλλα μόρια σκουριάς, βλαβερών ουσιών και σκόνης. Συνδέεται με τη βρύση.
  • Φίλτρα με λειτουργία απόσταξης, κατά την οποία το νερό βράζεται και μέσω του διαχωρισμού του ατμού, απομακρύνονται άλατα, βακτήρια και το χλώριο.
  • Φίλτρα με χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας που συνδέονται με τους σωλήνες της βρύσης, κάτω δηλαδή από τον νεροχύτη.

Επιλέξτε λοιπόν τα φίλτρα νερού που ταιριάζουν στον δικό σας χώρο και στις δικές σας ανάγκες!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team