Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Προτροπή Ζαμανίδη για διεκδίκηση Ιατρικής Σχολής στην Πτολεμαΐδα

Προτροπή Ζαμανίδη για διεκδίκηση Ιατρικής Σχολής στην Πτολεμαΐδα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή Εορδαίας γιατί από την επιτυχία της θα εξαρτηθεί και το μέλλον του τόπου, και την οποία έχει ανάγκη ο τόπος μας, ευχήθηκε ο πρώην πλέον Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής και κάλεσε όλους τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων να σταθούν δίπλα στη νέα δημοτική αρχή, προτρέποντας μάλιστα όλους (δήμο, φορείς και πολίτες) για διεκδίκηση και νέων πανεπιστημιακών σχολών στην Πτολεμαΐδα και δη Ιατρικής Σχολής.

«Θα είμαι δίπλα σε κάθε προσπάθεια με όποιες δυνάμεις έχω, κι αυτό πρέπει να το κάνουν όλοι οι πολίτες και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της περιοχής, για να μπορεί η δημοτική αρχή να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της περιοχής με πάθος και δυναμισμό, αλλά και η αντιπολίτευση να συμπαραστέκεται στη συμπολίτευση σε όλες τις διεκδικήσεις», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Ζαμανίδης. Ευχήθηκε, μάλιστα η καινούρια περίοδος να χαρακτηριστεί από μια τέτοια συμπεριφορά όλων, ώστε να φτάσει η περιοχή μας εκεί που πραγματικά τής αξίζει, διότι έχει μπροστά της την αλλαγή της αναπτυξιακής κατεύθυνσης της περιοχής (απολιγιντοποίηση) , για την οποία, τόνισε ότι, πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ο κ. Ζαμανίδης υπογράμμισε πως μόνο αντίβαρο στην παραπάνω εξέλιξη, μια εναλλακτική,  είναι ότι την περίοδο αυτή αναπτύσσεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση και η Πτολεμαΐδα έχει πλεονεκτήματα για να στεγάσει ακόμα περισσότερες σχολές (εκτός από τα τμήματα Μαιευτικής και Εργοθεραπείας). «Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η διεκδίκηση να είναι ακόμα πιο δυναμικό το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, να αποκτήσει Ιατρική Σχολή,  η οποία δικαιωματικά θα πρέπει να έρθει στην Πτολεμαΐδα και να συνδυασθεί με την αναβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Αυτή πρέπει να είναι διεκδίκηση όλου του λαού της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας -προεξάρχοντος του δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη