Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πρώτη ημέρα click away για τα εμπορικά καταστήματα της Εορδαίας – Μ. Δεληκώστας: «Μηνύματα οργής και αδικίας – Περιμένουμε να ανοίξουμε κανονικά»

Πρώτη ημέρα click away για τα εμπορικά καταστήματα της Εορδαίας – Μ. Δεληκώστας: «Μηνύματα οργής και αδικίας – Περιμένουμε να ανοίξουμε κανονικά»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με μηνύματα οργής, αλλά και αδικίας, για αυτό που έγινε με την περιοχή της Εορδαίας και συγκεκριμένα την παράταση των σκληρών περιοριστικών μέτρων που συνεπακόλουθα είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις και στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων – λιανεμπορίου μόνο με τη διαδικασία του click away, άνοιξαν τη Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα στην Πτολεμαΐδα και την Εορδαία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας, από το πρωί κυκλοφορούσε κάποιος κόσμος στην αγορά, ωστόσο όχι αρκετά πράγματα, πιο πεσμένα από την προηγούμενη ανάλογη περίοδο λειτουργίας των καταστημάτων με click away.
Σε αυτό έπαιξε, αναμφισβήτητα, ρόλο και το κρύο που επικρατεί στην περιοχή, σημείωσε ο ίδιος. Σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο εκτιμά πως θα λειτουργήσει το εν λόγω σύστημα αγορών, με πρότερες τηλεφωνικές ή ηλεκτρονικές παραγγελίες, ο ίδιος σημείωσε πως θα λειτουργήσει, αλλά ευχή όλων είναι να τελειώσει σύντομα αυτό το καθεστώς και να μπορέσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι έμποροι να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματά τους.

«Τα μηνύματα του εμπορικού κόσμου, από όταν μαθεύτηκαν οι εξελίξεις για την περιοχή μας, είναι οργής και αγανάκτησης, αλλά και αδικίας, για την περιοχή μας. Εμείς θα περιμένουμε να περάσει αυτή η εβδομάδα, με την ελπίδα ότι την ερχόμενη θα ανοίξουμε κανονικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Δεληκώστας τόνισε πως τα μαγαζιά άνοιξαν όλα, τονίζοντας πως ο κόσμος δεν κινδυνεύει από τα μαγαζιά λιανικής, μιας και λαμβάνονται όλα τα μέτρα, τόσο από τους εμπόρους, όσο και από τον κόσμο.

Ανοιξνα ολα

 

 

«Η κυβέρνηση έδωσε το τελικό χτύπημα» – Σκληρή ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας με σοβαρές αιχμές προς τους βουλευτές, το ΕΒΕ και την Περιφέρεια

Το Δ.Σ Του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας είχε εκδώσει οργισμένη ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής, σχετικά, αναφέροντας τα εξής:


«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΔΙΚΙΑ

 

Δυστυχώς τα νέα ακόμη μία φορά είναι πολύ άσχημα για την περιοχή μας .

Η κυβέρνηση δεν αφουγκράστηκε την αγωνία μας, την κινητοποίηση που έγινε από όλους μας.

Έκλεισε τα αυτιά της ανακοινώνοντας το τελικό χτύπημα σε μια περίοδο που αρχίζουν οι εκπτώσεις και θα μπορούσαν τα εμπορικά καταστήματα να δουλεύουν .

Ο ‘’Θάνατος του Εμποράκου’’ ένα συνεχιζόμενο έργο στην περιοχή μας που βάλλεται με την απολιγνιτοποίηση.

 

Ο θάνατος αυτών που στηρίζουν παραδοσιακά την ελληνική οικονομία μας – αυτών που μάτωναν καθημερινά στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης που βίωσε η χώρα μας ώστε να κρατηθούν ζωντανοί για να μη καταρρεύσει η οικονομία μας.

 

Κρατήσαμε τις επιχειρήσεις μας κλειστές, είμαστε στο ‘’κόκκινο’’ από τις 15 Οκτωβρίου σεβόμενοι την απόφαση της κυβέρνησης.

 

Όμως; Ήρθε η σημερινή ανακοίνωση που μας έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

 

Αποφάσισε για εμάς… χωρίς ΕΜΑΣ!

 

Με τις σημερινές αποφάσεις της κυβέρνησης δημιουργούνται πρακτικά σημαντικά προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα στους Δήμους Πτολεμαΐδας –Κοζάνης και γενικά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

Αποδεικνύετε δε ότι το παρατεταμένο lockdown δεν έχει αποδώσει εδώ και 3 μήνες.

Ακόμα και σήμερα δεν δικαιολογείται η αύξηση των κρουσμάτων .

 

Κλείνοντας δεν θα παραβλέψουμε να πούμε το ‘’Ευχαριστώ’’  για την τρίμηνη προσφορά και στήριξη στον αγώνα μας τους βουλευτές του Νομού Κοζάνης ,               το ΕΒΕ Κοζάνης και την Περιφέρεια .

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος παρακαλεί το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική κοινωνία από την Δευτέρα 18-01-2021 με το click away  και ώρες 7:00 έως 5:30 ώστε ο τόπος μας να μείνει ζωντανός όπως του αξίζει».

 

 

Βάσω Σάφη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σε υπάρχουσες δομές φιλοξενίας και όχι στον Εύοσμο οι πρόσφυγες από τα Γρεβενά- Τι δηλώνουν οι Ξενοδόχοι των Γρεβενών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι 230 αιτούντες άσυλο που διέμεναν σε ξενοδοχεία, μοιράστηκαν σε μικρές ομάδες σε διάφορες εν λειτουργία δομές της ...