Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πρόστιμο για υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε παραλίμνια περιοχή του Βελβεντού

Πρόστιμο για υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε παραλίμνια περιοχή του Βελβεντού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Διοικητικές κυρώσεις με την επιβολή προστίμου ύψους 4.050 ευρώ για περιβαλλοντική υποβάθμιση παραλίμνιας περιοχής του δήμου Σερβίων Βελβεντού, επέβαλε σε ιδιώτη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

Κατά την αυτοψία τους οι αρμόδιες αρχές διαπίστωσαν ειδικότερα ότι έγιναν επιπλέον σκαπτικές εργασίες σε παραλίμνιο αγροτεμάχιο, σε παραλίμνια περιοχή της κτηματικής περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Βελβεντού, στην περιοχή Αγίου Χαραλάµπους, παρά τις συστάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας για διακοπή τους, οι οποίες είχαν τις ακόλουθες επιπτώσεις:

Υποβάθμιση του περιβάλλοντος, διότι έχει προκληθεί μεταβολή στο περιβάλλον, λόγω αλλοίωσης του αναγλύφου τόσο της όχθης όσο και του αγροτεμαχίου, αλλοίωση του παρόχθιου τοπίου και του βυθού της λίμνης, η οποία εκτός από τις επιπτώσεις στις αισθητικές αξίες, ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία του παρόχθιου και του λιµναίου οικοσυστήματος.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή και όλα τα σχετικά στοιχεία διαβιβάζονται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, για τη συσχέτιση µε την υπ’ αρ. 1012/2-α’/08-12-2016 υποβλητική αναφορά και το υπ’ αρ. 1012/9/2-δ’/29-03- 2017 έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων, και την τυχόν επιβολή των προβλεπόμενων  ποινικών κυρώσεων από τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 1650/1986, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και από τις διατάξεις του Ν. 4042/2014.

Βέβαια ο θιγόμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης αυτής ενώπιον του Ελεγκτή Νομιμότητας εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίησή της ή αφότου ελήφθη γνώση αυτής, σύμφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 227 του Ν. 3852/10 και μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α., ενώπιον του Γενικού Γραμματέα  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Προσφυγή μπορεί να ασκηθεί επίσης και στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο, εντός 60 ημερών.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ολόκληρη η συγκλονιστική ομιλία του Παναγιώτη Μωυσιάδη, στην εκδήλωση «Πτολεμαΐδα, τόπος μνήμης και διεκδίκησης», αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κορωνοϊός: Μείωση των ενεργών κρουσμάτων την Δευτέρα στην Δυτική Μακεδονία. Πως κατανέμονται τα 20 ...