Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του Μαμάτσειου – Σημαντική σύσκεψη στην Αθήνα για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ

Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του Μαμάτσειου – Σημαντική σύσκεψη στην Αθήνα για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μία σημαντική σύσκεψη για την επέκταση του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στο υπουργείο Υγείας, από την οποία θα εξαρτηθούν οι διαδικασίες που θα επιλεγούν για την υλοποίηση του έργου.

Στη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, η οποία έχει καθοριστεί για τις 10 το πρωί, θα πάρουν μέρος ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ρούσης Αλεξανδρής, ο υποδιοικητής του Μαμάτσειου νοσοκομείου Σπύρος Τόλιος, ο διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ. Γιώργος Αμανατίδης, η τεχνική διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Υγείας και ο διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Κοζάνης Κώστας Γρίβας. Το ζητούμενο της σύσκεψης είναι να προχωρήσουν οι μελέτες και οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ μέχρι τέλους του έτους, προκειμένου στη συνέχεια να προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Μαμάτσειου νοσοκομείου, η οποία θα δώσει «ανάσα» στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο ως γνωστόν υστερεί σημαντικά ως προς την  κτηριακή του υποδομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μελέτη που είχε παραγγείλει το υπουργείο Υγείας, η οποία θα μπει στο μικροσκόπιο της σύσκεψης. Ειδικότερα θα εξεταστεί η δυνατότητα εφαρμογής της μελέτης, ενδεχομένως με κάποιες διορθώσεις, προσθήκες κ.λ.π. Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου και της αντιπεριφέρειας Π.Ε. Κοζάνης, αφού η τελευταία θα αναλάβει την παρακολούθηση και υλοποίηση του έργου. Όλες οι πλευρές προσβλέπουν στο ξεπέρασμα των όποιων προβλημάτων, ώστε να «ξεκολλήσει» η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου της Κοζάνης. Στόχος είναι μέχρι τέλους του έτους να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες και να ενταχθεί το έργο εντός του 2017. Επόμενο στάδιο είναι να βγει στον «αέρα» διεθνής διαγωνισμός για την  κατασκευή του, στις αρχές του επόμενου έτους.

Η νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου θα έχει δομημένη επιφάνεια 4.000 τ.μ. χωρίς το υπόγειο. Το κόστος του έργου εκτιμάται στα 13 – 14 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ. Οι κλινικές που θα φιλοξενηθούν στους νέους χώρους είναι η παθολογική και χειρουργική, δύο βασικές κλινικές του νοσοκομείου, οι οποίες με την  μεταφορά τους στο νέο κτήριο θα αναβαθμιστούν, αφού η πρόβλεψη είναι να έχουν έως τετράκλινα δωμάτια, όταν  σήμερα έχουν από οκτώ κρεβάτια σε κάθε θάλαμο νοσηλείας. Συγχρόνως στο χώρο που θα μείνει ελεύθερος στην παλιά πτέρυγα θα φιλοξενηθούν οι διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, σε συνδυασμό με κάποιες άλλες αναδιατάξεις, ώστε να αποσυμφορηθούν και οι υπόλοιπες κλινικές και λειτουργίες του Μαμάτσειου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας