Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Προσλήψεις συμβασιούχων στο Δήμο Εορδαίας

Προσλήψεις συμβασιούχων στο Δήμο Εορδαίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2015 για την  κάλυψη εποχικών αναγκών του Δήμου Εορδαίας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης, μετά από σχετική εισήγηση που ενέκρινε το σώμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος, Σάββας Ζαμανίδης, μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης δόθηκε η δυνατότητα για να προχωρήσει ο δήμος στον προγραμματισμό προσλήψεων που χρειάζεται για να καλύψει ανάγκες των υπηρεσιών του, καθώς την προεκλογική περίοδο και μέχρι την ορκωμοσία της κυβέρνησης θα ήταν άκυρος ο προγραμματισμός των προσλήψεων.

Επισήμανε δε ότι πρόκειται για τρεις ξεχωριστές κατηγορίες προσωπικού.

Η πρώτη κατηγορία αφορά στην πρόσληψη προσωπικού εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ανταποδοτικού χαρακτήρα, προσωπικό δηλαδή το οποίο θα πληρωθεί από τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλονται στην καθαριότητα. Στην κατηγορία αυτή προτείνονται οι θέσεις που είχαν προταθεί για δίμηνες συμβάσεις και συγκεκριμένα: 30 θέσεις εργατών γενικών καθηκόντων, 4 θέσεις οδηγών απορριμματοφόρων και ενός φύλακα για τις εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ, καθώς, όπως σημείωσε το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε ένα κρούσμα διάρρηξης σε μια αποθήκη της ΑΕΒΑΛ.

Στη δεύτερη κατηγορία εγκρίθηκε η πρόσληψη προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις για 16 θέσεις εργατών γενικών καθηκόντων, έναν υδραυλικό, δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς και έναν χειριστή πολυμηχανήματος.

Η τρίτη κατηγορία αφορά μισθώσεις έργου και πιο συγκεκριμένα για πρόσληψη ενός οδηγού για φορτηγό για χωματουργικές εργασίες και γεωργικού ελκυστήρα και ενός ακόμη χειριστή πολυμηχανήματος που θα διαθέτει δίπλωμα για χειρισμό των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Μετά από σχετική πρόταση της επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης “Εορδαϊκή Ανατροπή” Ιωάννας Ανδρονικίδου ο δήμαρχος αποδέχθηκε να ζητηθεί η πρόσληψη και δεύτερου φύλακα για τις ανάγκες φύλαξης του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.

Η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αντωνία Χόλμπα τόνισε ότι διαφωνεί με το είδος των εργασιακών σχέσεων που προτείνονται και ζήτησε να ζητήσει ο δήμος την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γιατί «μισή δουλειά σημαίνει και μισή ζωή.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

SELF TEST: Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ; Που να απευθύνονται για 2ο επιβεβαιωτικό τεστ οι πολίτες της ΠΕ Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ; Δείτε τις οδηγίες από την επίσημη σελίδα της κυβέρνησης https://self-testing.gov.gr/: Πατήστε εδώ για ...