Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Προσφορά 40.000 τετραδίων από το Εθνικό Τυπογραφείο – Θα διατεθούν σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Δυτ. Μακεδονίας

Προσφορά 40.000 τετραδίων από το Εθνικό Τυπογραφείο – Θα διατεθούν σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Δυτ. Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Έφτασε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ένα φορτηγό γεμάτο τετράδια. Πρόκειται για μία ευγενική προσφορά του Εθνικού Τυπογραφείου στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των Ειδικών Σχολείων της ακριτικής περιοχής.

dsc_0253

Τα τετράδια παρέλαβε ο ίδιος ο περιφερειάρχης, ο οποίος τα παρέδωσε στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, Κώστα Κωνσταντόπουλο. Αυτός με τη σειρά του σε συνεργασία με τους δήμους θα διανείμει τα τετράδια στους μαθητές των δημοτικών και ειδικών σχολείων, δίνοντας από δύο τετράδια σε κάθε μαθητή. Θα περισσέψουν περίπου 7.000 τετράδια, τα οποία με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας θα δοθούν σε άπορα παιδιά μέσα από το Ταμείο Κοινωνικής Φτώχειας.

dsc_0276

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μία διαδικασία που ξεκίνησε εδώ και έξι μήνες, έπειτα από συνεννόηση που είχα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Βερναρδάκη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά», υπογράμμισε ο Θ. Καρυπίδης και πρόσθεσε: «Έχουμε στη διάθεσή μας περίπου 40.000 τετράδια για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στο σύνολο είναι 70.000 για όλη την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα 30.000 θα δοθούν στη νησιωτική Ελλάδα και στην Αττική. Η Δυτική Μακεδονία απ’ αυτά τα τετράδια παίρνει τη μερίδα του λέοντος γιατί είναι μία περιοχή στην οποία δυστυχώς καλπάζει η ανεργία, οι δείκτες της οικονομίας δεν είναι θετικοί και αντιλαμβάνεστε ότι και η κυβέρνηση και εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις ευπαθείς ομάδες και πάνω απ’ όλα τα παιδιά μας. Η διάθεση των τετραδίων θα γίνει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στα ειδικά σχολεία. Θα περισσέψει μία ποσότητα τετραδίων, γιατί μιλάμε για περίπου 15.000 μαθητές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, άρα θα πάρει κάθε μαθητής από δύο τετράδια και θα έχουμε ένα υπόλοιπο 7.000 τετραδίων. Αυτά με απόφαση δική μου και μέσα από το Ταμείο της Φτώχειας, όπου είναι καταγεγραμμένες οι οικογένειες με οικονομικά προβλήματα και έχουν παιδιά, θα διατεθούν σ’ αυτά τα παιδιά των Οικογενειών που είναι στο Ταμείο της Φτώχειας.

Η Πολιτεία δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ γι’ αυτά τα τετράδια, είναι από χαρτί που υπήρχε στο Εθνικό Τυπογραφείο και ήταν αναξιοποίητο. Εκεί τυπώθηκαν αυτά τα τετράδια και έγιναν όλες οι εργασίες. Άρα με μηδέν κόστος έχουμε 40.000 τετράδια για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Κώστας Κωνσταντόπουλος, σημείωσε ότι «αυτή η πρωτοβουλία εμπεριέχει έναν συμβολισμό. Στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες και βέβαια ο συμβολισμός είναι ότι εμείς στηρίζουμε και το δημόσιο σχολείο. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο. Ξέρετε πολύ καλά ότι ο προϋπολογισμός τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο 2,3 δισ. ευρώ, εμείς φέτος το πάμε στο 2,8 σε σχέση με άλλες κυβερνήσεις που είχαν στόχο να το πάνε στο 1.9 δισ.

Είναι μία συμβολική πρωτοβουλία και συγχαίρουμε τον υπουργό. Έχουμε ήδη προγραμματίσει και κάναμε τον καταμερισμό. Θα περάσουν οι δήμοι με τις υπηρεσίες τους να παραλάβουν τα τετράδια από σήμερα».

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας: Διαδικτυακή εκδήλωση: Βιώσιμη ανάπτυξη και Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Μακεδονία την Τετάρτη 3 Μαρτίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν ανοιχτή διαδικτυακή ...