Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Προς την Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών  και σε Θεσμικούς Φορείς εντός και εκτός Ελλάδος- Ανοιχτή επιστολή από Θ. Γκατζόφλια και Φ. Χατζάρα

Προς την Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών  και σε Θεσμικούς Φορείς εντός και εκτός Ελλάδος- Ανοιχτή επιστολή από Θ. Γκατζόφλια και Φ. Χατζάρα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η παρακάτω επιστολή, με συνημμένη την ανοιχτή επιστολή μας Νο 5α: 1) Αυτοκριτική-Δανειστές-Φιλέλληνες-Ομάδες πιέσεις (Λόμπυ) 2) Προτάσεις-θέσεις και διαχρονικές σχέσεις με το Γερμανικό Κράτος ( δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ στις 20-10-2018), διαβιβάστηκε στην Γερμανική Πρεσβεία στις  3-1-2019,   για να επιδοθεί στην Καγκελάριο  κυρία   Άνγκελα  Μέρκελ, με την ευκαιρία της επίσκεψης,  που πραγματοποίησε στην Αθήνα, στις 10-1-2019 :

« Προς  Την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα 

Αξιότιμοι κύριοι

Με την ευκαιρία της προγραμματισμένης στην Πατρίδα μας  επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας  Άνγκελας  Μέρκελ στις 10-1-2019, σας παρακαλούμε όπως  επιδώσετε στην ίδια  την συνημμένη Ανοιχτή Επιστολή Νο 5α. Η συγκεκριμένη επιστολή δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ στις 22-10-2018 και βρίσκεται πλέον στην ιστοσελίδα μας Η Πολιτεία της Ουτοπίας https://thomasgkatzoflias.wordpress.com

 με τον τίτλο : «Αυτοκριτική- Δανειστές- Φιλλέληνες- Ομάδες πιέσεις (Λόμπυ)- Προτάσεις- Θέσεις και διαχρονικές Σχέσεις με το Γερμανικό Κράτος».Σκοπός της επιστολής μας είναι να λάβει γνώση  η κα Μέρκελ το σκεπτικό των απλών ελλήνων-ευρωπαίων πολιτών για το παρελθόν και το παρόν ως παρακαταθήκη των μελλοντικών σχέσεων όχι μόνο των δύο κρατών, αλλά ιδιαίτερα των δύο λαών. Στην συνημμένη επιστολή διαφαίνεται τεκμηριωμένα ότι,  εάν αποκτήσει κάποιος εμπειρικές, απλές, πανεπιστημιακές, χρηστικές γνώσεις του Ελληνικού Πολιτισμού και Πνεύματος, «εγκλωβίζεται»  στη αύρα της αγάπης για την πρόοδο αυτού του τόπου και κατά προέκταση όλης της ανθρωπότητας με οποιοδήποτε τίμημα, χαρακτηριζόμενος από την ιστορία ως Φιλλέληνας. Και έχουμε άπειρα παραδείγματα, στο ιστορικό διάβα, προερχόμενα από τον Γερμανικό λαό, ο οποίος πολιτισμικά επικρατεί στον αναπτυγμένο κόσμο της Δύσης και πιστεύουμε πως δεν θα μείνει ασυγκίνητος, όταν δυνηθεί να λάβει γνώση του περιεχομένου της εν λόγω Επιστολής μας Νο 5α.

Ευελπιστούμε, προσδοκούμε και ευχόμαστε τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης με την Πολιτειακή και Πολιτική Ηγεσία του Ελληνικού Κράτους να είναι ευχάριστα, ωφέλιμα, σημαντικά και αποτελεσματικά προς όφελος των δύο λαών και κατά προέκταση των λαών των Χωρών της Ε.Ε. και όχι μόνον.

Κοζάνη 3 Ιανουαρίου 2019

 

Με τιμή

Θωμάς Γκατζόφλιας  Συνταξιούχος της ΔΕΗ,  οδός Προύσης 10, Κοζάνη, Τ.Κ. 50100, Ελλάδα, τηλ. 6944554975,  2461040277, 

E-mail : [email protected]yahoo.com

Φωτενή Χατζάρα Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός,  οδός Καστοριάς 14, Κοζάνη, Τ.Κ. 50100 Ελλάδα,  τηλ.  6942401180,  E-mail : ag_[email protected]yahoo.gr

Συνημμένη :

Ανοιχτή Επιστολή Νο 5α

Αποδέκτης :

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα

Ταχ. Δ/νση: Καραολή και Δημητρίου 3, Αθήνα – Κολωνάκι ΑΤΤΙΚΗΣ, Τ.Κ.10657

Αποδεχόμενοι, ως φιλοφρόνηση, τη ρήση του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα κ. Γενς Πλότνερ :«Ελλάδα και Γερμανία συνδέονται με φιλία αιώνων. Οι σχέσεις μας σήμερα είναι τόσο πολυεπίπεδες και στενές, όσο με λίγες χώρες».

Κοινοποίηση ΜΜΕ»

Επειδή πέρασε αρκετός χρόνος, χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση από την Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών έστω και τυπική,  επανερχόμαστε με την παρακάτω επιστολή, την οποία διαβιβάσαμε στις 3-3-2019  και πάλι προς την Γερμανική Πρεσβεία με την επισήμανση πως όλες τις εργασίες και αλληλογραφίες μας θα τις καταθέσουμε, μετά τις Ευρωεκλογές, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, στην Βουλή των Ελλήνων και στο Κοινοβούλιο της Χώρας της,  με την παράκληση, τα Σώματα τους, να εφαρμόσουν  τους κανονισμούς λειτουργίας τους) και  ευελπιστώντας σε κάποια ενημέρωση :

 

 «Προς Την Γερμανική Πρεσβεία των Αθηνών

Αξιότιμε κ. Πρέσβη,  

     Στις  3-1-2019 σας υποβάλαμε  την  συνημμένη 1  επιστολή μας   με επισυναπτόμενη την   ανοιχτή επιστολή Νο 5α που έχει τίτλο «Αυτοκριτική – -Δανειστές- Φιλέλληνες- Ομάδες πιέσεις (Λόμπυ) -Προτάσεις-Θέσεις και Διαχρονικές Σχέσεις με το Γερμανικό Κράτος»  και σας παρακαλέσαμε να την επιδώσετε στην κυρία Άνγκελα  Μέρκελ  Καγκελάριο της Χώρας  σας,  με αφορμή την επίσκεψή της (10-1-2018) στην Ελλάδα.                                               Επειδή μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε την τύχη αυτής της επιστολής, εάν δηλαδή την παραλάβατε  και πως την αξιοποιήσατε,   σας κάνουμε γνωστό  ότι  στην συνημμένη No 8  ανοιχτή επιστολή  μας, που έχει τον τίτλο «Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αλληλογραφίας μας με Θεσμικούς Φορείς  της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εν μέρει με Θεσμικούς Φορείς της Ελληνικής Επικράτειας, αλλά και της Ε.Ε. και των Χωρών της σχετικά με τις εργασίες μας, που δημοσιοποιούμε εδώ και 20 χρόνια.»,   σημειώνουμε  στις τελευταίες παραγράφους  ότι στο άμεσο μέλλον θα δημοσιεύσουμε στα ΜΜΕ την επιστολή που σας υποβάλαμε στις 3-1-2019.

    Με την ευκαιρία της παρούσης επιστολής, σας κάνουμε γνωστό ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα καταθέσουμε όλες τις εργασίες  και αλληλογραφίες μας,  στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, στην Βουλή των Ελλήνων και στο Κοινοβούλιο της Χώρας σας,  με την παράκληση τα Σώματα τους να εφαρμόσουν  τους κανονισμούς λειτουργίας τους  που προβλέπονται για τα αιτήματα των απλών Ευρωπαίων  πολιτών και αντίστοιχα θα ζητήσουμε, εφόσον απαιτηθεί,  την βοήθεια του Συνηγόρου  του Πολίτη  ή  του Ευρωπαίο  Διαμεσολαβητή.

    Σημειώνουμε πως όλες οι εργασίες  και οι αλληλογραφίες μας, είναι τοποθετημένες στην ιστοσελίδα μας «Η Πολιτεία της Ουτοπίας».     

                                                                                                                               KOZANH  3-3-2019 Συνημμένα  -3-                                                                                            

Με εκτίμηση

Θωμάς  Γκατζόφλιας   Προύσης 10 Κοζάνη   ΤΤ 50100  τηλ. 6944554975

Φωτεινή Χατζάρα      Καστοριάς 14 Κοζάνη ΤΤ 50100  τηλ.

Αποδέκτης :  Πρεσβεία της Γερμανικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.»

Αγαπητοί αναγνώστες

Με την ανοιχτή επιστολή μας  Νο 8, την οποία δημοσιεύσαμε στα ΜΜΕ στις  20-2-2019 και  την οποία έχουμε τοποθετήσει  πλέον, μαζί  με τις υπόλοιπες εργασίες μας, στην ιστοσελίδα μας «Η Πολιτεία της Ουτοπίας», ολοκληρώσαμε σε μεγάλο βαθμό την αλληλογραφία μας  με αποδέκτες τους Θεσμικούς Φορείς: Τοπικούς και Κεντρικούς εντός    της  Χώρας  μας και εκτός αυτής, ειδικά στην  Ε.Ε. και τις άλλες Χώρες της.

Αγαπητοί αναγνώστες σας αφήνουμε να κάνετε τις δικές κρίσεις, για τις μέχρι σήμερα ενέργειες μας γενικά  και σας ενημερώνουμε ότι η επόμενη ανοιχτή επιστολή μας Νο 8β θα περιλαμβάνει αναφορές στον συνήγορο του πολίτη, σχετικές με τις αλληλογραφίες  μας αυτές  που κάναμε μέχρι σήμερα στο  Υπουργείο Εσωτερικών και στην Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,  όμως χωρίς ανταπόκριση.

Απευθυνόμαστε προς κάθε κατεύθυνση, σε Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Εξουσία και χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση,  συμπολίτευση και αντιπολίτευση, πολιτευτές και υποψήφιους όλων των πολιτικών σχηματισμών, πολιτειακών οργάνων  και  υπηρεσιακών παραγόντων Τοπικών, Κεντρικών και Ε.Ε. και βεβαιώνουμε ότι θα επιδιώξουμε την ερμηνεία και εφαρμογή όλων των Νόμων,  Νομολογιών και ερμηνειών των νομοθετικών διατάξεων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, για να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε ως Ευρωπαίοι πολίτες  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και όχι αυτά που επικαλούνται οι περισσότεροι πολιτικοί (Τοπικοί, Κεντρικοί, Ευρωπαίοι) κατ’ ευφημισμό η κατά την λαϊκή ρήση για «πλάκα».

ΓΙΑΤΙ άραγε σήμερα οι ερμηνείες των νόμων και οι νομολογίες είναι πιο ισχυρές από τους ίδιους τους νόμους; βλέπουμε π.χ. την κατάργηση των νόμων για τις περικοπές των συντάξεων από το Συμβούλιο Επικρατείας  να πέφτουν δηλαδή σαν χάρτινοι πύργοι, βλέπουμε την κατάπτωση των Ελληνικών Νόμων και ισχυρισμών του Ελληνικού Κράτους, από την ανεξάρτητη Επιτροπή της Κομισιόν και του Σ.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα και συγκεκριμένα για τα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολις

Τονίζουμε σε κάθε αρμόδιο  πολιτικό και υπηρεσιακό παράγοντα, πως έχει υποχρέωση να αναλάβει τις ευθύνες του και να εκτελεί τα καθήκοντά του, ως υπηρέτης του λαού, όπως ορίζει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, υποχρέωση που απορρέει από το Σύνταγμα.

 

Η Περιοχή μας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  με την ανάπτυξή της, μπορεί να παίξει πρωτεύοντα  ρόλο, στην Ελληνική Επικράτεια, στο Ελληνικό Έθνος και κατά προέκταση στην Ε.Ε, την επόμενη δεκαετία, όπως άλλωστε τη δυνατότητα αυτή την αναλύουμε, την τεκμηριώνουμε και την προτείνουμε στις εργασίες μας.

Από αύριο κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί  ότι  δεν γνωρίζει ή δεν γνώριζε  τις προτάσεις  μας, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί την τελευταία διετία στα ΜΜΕ,  ΤΑ ΟΠΟΙΑ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ (22-.3-2017, 6-7-2017, 28-11-2017, 15-12-.2017, 20-8-2018, 17-5-2017, 9-3-2018, 8-1-2018, 10-4-2018, 7-5-2018, 19-9-2018, 22-10-18, 15-11-2018, 3-12-2018, 1-1-2019 και 20-2-2019).

Για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε δημόσια τα Μ.Μ.Ε. για την αμέριστη συμπαράσταση εδώ και δύο χρόνια  και την συλλογικότητα που επέδειξαν ιδιαίτερα στην ανοιχτή επιστολή μας Νο 8, να δεχθούν αυθόρμητα την δημοσίευση του ίδιου δημιουργικού BANNER πάνω από την επικεφαλίδα της επιστολής, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα :  ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Όλες τις αλληλογραφίες μας, προς τους Θεσμικούς Φορείς και τα Πανεπιστήμια (φοιτητές στις βιβλιογραφίες των  Διπλωματικών Εργασιών τους, τα Επιμελητήρια, χρησιμοποιούν τις εργασίες μας με τον δικό τους τρόπο) βρίσκονται πλέον στην ιστοσελίδα μας «Η Πολιτεία της Ουτοπίας» και έχουν τύχει μεγάλης αναγνωσιμότητας από χιλιάδες-χιλιάδες πολίτες,  εντός και εκτός Ελλάδος, αφού μεταφράζονται, για την πρώτη ανάγνωση, με την μέθοδο της google σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, καθώς και επικοινωνίας μαζί μας, κατά εκατοντάδες–εκατοντάδες, προφορικά, τηλεφωνικά, γραπτά, ηλεκτρονικά,  εντός και εκτός της Χώρας  μας, με κρίσεις θετικές αλλά και αρνητικές, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας έτσι το δικαίωμα του διαλόγου, για κάτι καλύτερο ενδεχομένως,  από τις δικές μας θέσεις, οι οποίες έχουν στοχευόμενη θεματολογία, όπως :

ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΥΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΏΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΗ Δ.Μ., ΤΗΝ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ,  ΤΗΝ  ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  και ιδιαίτερα ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ κ. ά. και μία ειδική και πρωτότυπη  αναφορά  των σχέσεων  των δύο κρατών ΕΛΛΑΔΟΣ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Αγαπητοί πολίτες και συμπολίτες μας :

Ενδεχομένως  το εγχείρημα μας να χαρακτηρισθεί θεωρητικό ή ανεφάρμοστο, αποτυχία ή γραφικό. Αυτό όμως  που δεν θα μπορέσουν  να μας χρεώσουν είναι Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ.

Δηλώνουμε  ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και θεωρούμε βέβαιο πως δεν είναι μόνο δικό μας αυτό το προνόμιο.

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ !

 

ΚΟΖΑΝΗ       15 -3-2019

Θωμάς Γκατζόφλιας, e-mail :  [email protected]

Φωτεινή Χατζάρα, e-mail : [email protected]

 

Αποδέκτες :     ΜΜΕ

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Όποιος αναγνώστης προτίθεται να σχολιάσει τις αλληλογραφίες, που κάναμε με την Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών, παρακαλείται όπως μελετήσει προηγουμένως την ανοιχτή  επιστολή μας  Νο 5α, που την δημοσιεύσαμε στα ΜΜΕ στις 22-10-2018 και την τοποθετήσαμε στην ιστοσελίδα μας «Η Πολιτεία της Ουτοπίας».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Απόλυτα επιτυχημένη αιμοδοσία της «Θρακικής Εστίας Εορδαίας»

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Επιτυχημένη η 25η Εθελοντική Αιμοδοσία« Δώσε Αίμα – Μοιράσου τη ζωή » του Συλλόγου Θρακική Εστία Εορδαίας, ...