Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Προμήθεια drone για την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

Προμήθεια drone για την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣτην προμήθεια ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, γνωστού και ως drone, προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με σκοπό να ενισχύσει τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με την ομόφωνη έγκριση της δαπάνης ύψους 1.620 ευρώ, ώστε να προχωρήσει η προμήθεια του drone.

Τα drone αποτελούν χρήσιμα εργαλεία το τελευταίο διάστημα στα χέρια των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, ειδικά σε περιπτώσεις όπου η αντιμετώπιση των φαινομένων επιβάλλει πλήρη εικόνα από αέρος σε δύσβατες περιοχές.

Πυρκαγιές, πλημμύρες, αναζήτηση εξαφανισμένων πολιτών κ.α. είναι μερικές από αυτές τις καταστάσεις με την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας να αποκτά σύντομα ένα όπλο στα χέρια της.

Την πρόταση για την προμήθεια του drone χαιρέτησε και η αντιπολίτευση, με τον πρώην εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ηλία Κάτανα, να έχει καταθέσει ανάλογη πρόταση για την προμήθεια drone στο συντονιστικό όργανο το οποίο συνεδρίασε πριν από περίπου ένα μήνα.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Παντελής Καραλευθέρης: «Το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της ΔΕΗ έγινε πραγματικότητα, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την έγκριση του νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου για εργαζόμενους της επιχείρησης, αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ την Πέμπτη. ...