Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που εξαρτώνται από τη λιγνιτική δραστηριότητα ανακοίνωσε ο Κώστας Μουσουρούλης- “Θα κάνουμε 100αρι στις αποκαταστάσεις οι οποίες θα δώσουν δουλειά για τα επόμενα 20 χρόνια”

Πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που εξαρτώνται από τη λιγνιτική δραστηριότητα ανακοίνωσε ο Κώστας Μουσουρούλης- “Θα κάνουμε 100αρι στις αποκαταστάσεις οι οποίες θα δώσουν δουλειά για τα επόμενα 20 χρόνια”

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που έχουν άμεση εξάρτηση από τη λιγνιτική δραστηριότητα, ο Κώστας Μουσουρούλης, απευθύνθηκε στους εργολάβους της περιοχής που δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της ΔΕΗ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως ανέφερε είναι στα σκαριά για τους όρους και τις προϋποθέσεις, με τη χρηματοδότηση όπως φαίνεται να φτάσει στα 14εκ. Ευρώ από το “Πράσινο Ταμείο”.

Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων θα κινείται από 25-50% ανάλογα με την εξάρτηση των επιχειρήσεων με τη λιγνιτική δραστηριότητα, ενώ από ότι όλα δείχνουν για τη Δυτική Μακεδονία θα δοθούν τα 11 από τα 14εκ., με τα 7,5 να οδηγούνται στους εργολάβους και τα 3,5 στους υπεργολάβους.

 Όλα τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις πάντως ελέγχονται από μια ομάδα εργασίας που έχει συστήσει ο Κώστας Μουσουρούλης, ενώ ήδη δέχτηκε τις πρώτες παρατηρήσεις σε πτυχές του προγράμματος οι οποίες φαίνεται να προβληματίζουν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο Συντονιστής για τη Δίκαιη Μετάβαση, σημείωσε πως ο σχεδιασμός είναι “να υπάρξει 100αρι στις αποκαταστάσεις και βάδην στις συνήθεις δραστηριότητες της ΔΕΗ” μέχρι να πάρει μπροστά όλα το υπόλοιπο πρόγραμμα για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. Οι εργολάβοι της ΔΕΗ επεσήμαναν τον έντονο προβληματισμό τους για την απότομη πτώση των δραστηριοτήτων τους τα τελευταία 2 χρόνια, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα για το πως θα μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις τους.

“Χρειαζόμαστε αντικείμενο”, τόνισε επιχειρηματίας της περιοχής, με τον Κώστα Μουσουρούλη να απαντά πως οι αποκαταστάσεις θα προσφέρουν δουλειά για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Νέες φωτογραφίες και video από την προσπάθεια της Πυροσβεστικής για κατάσβεση της φωτιάς σε σπίτι στην Ολυμπιάδα

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Σε εξέλιξη είναι ακόμη η προσπάθεια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πτολεμαιδας για να ελέγξει την ...