Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πρόεδρος και Γ.Γραμματέας “ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ”: Βόμβα η μεταφορά του 34% της ΔΕΗ στο υπερταμείο

Πρόεδρος και Γ.Γραμματέας “ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ”: Βόμβα η μεταφορά του 34% της ΔΕΗ στο υπερταμείο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Έκκληση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο με το οποίο μεταφέρεται το 34% της ΔΕΗ στο υπερταμείο, γιατί η εξέλιξη αυτή θα έχει τραγικές συνέπειες για τη ΔΕΗ και την περιοχή μας, απηύθυναν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του σωματείου ΔΕΗ «Σπάρτακος», στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στην Πτολεμαΐδα με θέμα «ΔΕΗ-Πτολεμαΐδα-Η Επόμενη Μέρα».

mosxou-mosx

Εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο που κατεβαίνει αύριο Τρίτη στη Βουλή, κατήγγειλε ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Μόσχος Μόσχου.  «Θυμάστε πάρα πολύ καλά τον Μάιο ο Σταθάκης και Τσακαλώτος όπως και οι βουλευτές του νομού βγήκαν δημόσια και είπαν ότι η ΔΕΗ δεν πηγαίνει στο πολυνομοσχέδιο με τις άλλες ΔΕΚΟ. Μέχρι πριν λίγες μέρες ο Σκουρλέτης διατυμπάνιζε ότι η ΔΕΗ δεν θα μπει στο πολυνομοσχέδιο. Δυστυχώς προχθές μάθαμε ότι μπαίνει στο πολυνομοσχέδιο και ψηφίζεται αύριο», ανέφερε ο κ. Μόσχος.

Κι επειδή οι βουλευτές ισχυρίστηκαν εν ολίγοις ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτε καθώς πηγαίνει για αξιοποίηση, επισήμανε τι σημαίνει το 34% που πηγαίνει στο υπερταμείο. «Φεύγει από τη ΔΕΗ, δεν έχει καμία μετοχή κι αυτοί  που θα διαχειρίζονται τις τύχες του υπερταμείου δεν είναι Έλληνες, είναι Άγγλοι, Γερμανοί. Από την επόμενη μέρα που θα αλλάξουν τους πάντες μπορεί να έχουμε απολύσεις, μπορεί να έχουμε οτιδήποτε άλλο. Για 99 χρόνια παραχωρείται. Άρα ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα φεύγει και χάνεται. Δεν μιλάμε για το 17% αυτό έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, δόθηκε μια μεγάλη μάχη για να μην περάσει αλλά δυστυχώς πηγαίνει για πώληση.» Άρα το 34% χάνεται από την επιχείρηση και μόνο που δεν θα κυβερνούν, δεν θα είναι στο τιμόνι  Έλληνες θα είναι Γάλλοι, Άγγλοι Γερμανοί καταλαβαίνετε τι θα γίνει, συνέχισε ο πρόεδρος του «Σπάρτακου». Μίλησε μάλιστα για «το τέλος της επιχείρησης», καθώς η ΔΕΗ αναγκάζεται μέχρι το τέλος του 2019 να απωλέσει με το έτσι θέλω το 50% των πελατών της. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται για 50% αλλά για σχεδόν 70% «γιατί μέσα σ’ αυτό που θα μείνει ένα 18% το οποίο δεν το παίρνει κανένας. Είναι αυτοί που δεν πληρώνουν, είναι κοινωνικές ομάδες, είναι αγρότες, αυτά θα μείνουν στη ΔΕΗ, άρα η ΔΕΗ θα απωλέσει το 70% των πελατών.»

Ανέφερε επίσης ότι η τιμή εκκίνησης είναι πολύ κάτω από το κόστος τουλάχιστον 15 ευρώ η κιλοβατώρα κάτω από το κόστος.

Ανέφερε επίσης πως «είτε μας αρέσει είτε όχι το μέλλον της περιοχής και της Πτολεμαΐδας είναι συνυφασμένο με το λιγνίτη. Σήμερα ο λιγνίτης είναι στα χειρότερά του,  μεθοδευμένα- στοχοποιημένα όλες οι κυβερνήσεις τον έχουν απαξιώσει κι ενώ περιμέναμε η κυβέρνηση που άλλα εξήγγειλε να σταματήσει τον κατήφορο δυστυχώς επιταχύνει για να τον τελειώσει μια ώρα γρηγορότερα. Κι εδώ οφείλω να πως ότι οι βουλευτές δεν έκαναν τίποτε για να αποτρέψουν τα χειρότερα.  Αναφερόμενος τέλος στον πολυσυζητημένο βιομηχανικό τουρισμό έθεσε ζήτημα κόστους συντήρησης των χιλιάδων τετραγωνικών του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που είναι κλειστός και τόνισε ότι βιομηχανικός τουρισμός μπορεί να γίνει στα ανοιχτά εργοστάσια, δηλαδή στον ΑΗΣ Καρδιάς.

mastoras-athanas

Ο γενικός γραμματέας του «Σπάρτακου» Αθανάσιος Μάστορας κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση για την τύχη της ΔΕΗ, «για το “ατύχημα” που ανέφερες ότι μπορεί να συμβεί», είπε απευθυνόμενος στον ομιλητή της εκδήλωσης βουλευτή, Θέμη Μουμουλίδη και πρόσθεσε: «Σας καλούμε ως συνδικάτο να μην συμβάλλετε στο να δημιουργηθεί αυτό το “ατύχημα”», αν και όπως υπογράμμισε δεν θα πρόκειται για ατύχημα. «Όχι δεν είναι ατύχημα. Είναι προδιαγεγραμμένος θάνατος εδώ και πολύ καιρό από όλους όσους κυβέρνησαν αυτό τον τόπο». Έστρεψε μάλιστα τα βέλη του προς τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως  δημιούργησε προσδοκίες «και αυτή την προσδοκία όσοι από εσάς έχετε την ευθύνη και είστε κοντά του σήμερα να μην τον αφήσετε να την ξεχάσει. Αυτή είναι που μας κρατάει ως κοινωνία σήμερα».

Ο κ. Μάστορας χαρακτήρισε τέλος «ουτοπικό» το στόχο να διατηρήσει η ΔΕΗ το 35% στη λιγνιτική παραγωγή, καθώς όπως ανέφερε «σήμερα είμαστε στο 22%», ενώ έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας: «Καλείστε και εσείς και εμείς να διαχειριστούμε σήμερα μια βόμβα και θα έχουμε φόρτωμα της ανεργίας», για να επισημάνει ότι «με τον ιδιώτη θα πάθουμε μεγάλο ατύχημα στην περιοχή μας.»

img_9554

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη