Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Πώς θα βρω τον σωστό δικηγόρο για την υπόθεση μου

Πώς θα βρω τον σωστό δικηγόρο για την υπόθεση μου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Παρόλο που ένας δικηγόρος δεν είναι πάντα απαραίτητος όταν αντιμετωπίζετε νομικές καταστάσεις, εάν όμως έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να προσλάβετε δικηγόρο, σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς θα βρω τον σωστό δικηγόρο για την υπόθεση μου.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πως να βρείτε έναν πληρεξούσιο, καθώς και ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε για να περιορίσετε τις επιλογές σας.

Ωστόσο, προτού ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για να βρείτε έναν δικηγόρο, θυμηθείτε ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι δικηγόρων, από το οικογενειακό δίκαιο έως το ποινικό, ώστε να επικεντρωθείτε σε δικηγόρους που ασκούν το είδος του νόμου για το οποίο χρειάζεστε νομικές συμβουλές.

Πώς να βρείτε έναν δικηγόρο

  1. Ρωτήστε την οικογένειά σας, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους γνωστούς για να δείτε αν γνωρίζουν κάποιον δικηγόρο που θα μπορούσαν να προτείνουν. Οι προσωπικές αναφορές μπορούν να είναι μερικές από τις πιο αξιόπιστες αναφορές που θα βρείτε.
  2. Ζητήστε από έναν δικηγόρο που εμπιστεύεστε, ακόμη και αν δεν ασκεί πρακτική στον τομέα του δικαίου, για τον οποίο χρειάζεστε νομική βοήθεια. Μπορεί να είναι σε θέση να συστήσουν συναδέλφους που μπορούν να χειριστούν την περίπτωσή σας.
  3. Εκτελέστε αναζήτηση δικηγόρου σε βάσεις δεδομένων, οι οποίες παρέχουν πληροφορίες όπως περιοχές πρακτικής άσκησης, τοποθεσία και αναθεωρήσεις δικηγόρων. ‘Όπως δηλαδή θα κάνατε αν ψάχνατε άμεσα ηλεκτρολό στην Θεσσαλονίκη, ή την Αθήνα κτλ.

 

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν από την πρόσληψη ενός δικηγόρου

 

Τώρα που έχετε κάποιες επιλογές δικηγόρου, ήρθε η ώρα να επιλέξετε. Για να ξεκινήσετε, εδώ είναι μια λίστα με ερωτήσεις για να ρωτήσετε τον πληρεξούσιο:

  1. Παρέχετε δωρεάν διαβούλευση; Εάν όχι, πόσο κοστίζει η αρχική συνέντευξη;
  2. Πόσο καιρό είστε στην πράξη;
  3. Πόση εμπειρία έχετε σε περιπτώσεις όπως η δική μου και, το πιο σημαντικό, ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτών των περιπτώσεων;
  4. Έχετε ποτέ υποβληθεί σε πειθαρχική ενέργεια;
  5. Ποιες είναι οι αμοιβές σας; Ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται; Πώς περιμένετε να πληρωθείτε; Είναι αδιαπραγμάτευτη η αμοιβή ή η δομή των τελών;

 

Τέλος, ένας ακόμη τρόπος για να πάρετε μια αίσθηση για την πρακτική ενός δικηγόρου είναι να είστε προσεκτικοί όταν πηγαίνετε στην πρώτη σας συνάντηση. Προσέξτε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το γραφείο του, αν υπάρχει επαρκές προσωπικό υποστήριξης και πόσο επαγγελματικά αντιμετωπίζετε.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team