Αρχική > Προτάσεις > Πως να βρω τι δουλειά να κάνω

Πως να βρω τι δουλειά να κάνω

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το να βρεις ποιά δουλειά σου αρέσει δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο φαίνεται, πολύ συχνά επιλέγουμε μια δουλειά που νομίζουμε ότι μας αρέσει, αλλά τελικά δεν μας ταιριάζει. Αν θέλετε να κάνετε μια δουλειά που θα έχετε επιτυχία τότε θα πρέπει να αναζητήσετε μια καριέρα που ταιριάζει σε αυτό που είστε καλοί. Μια τέτοια δύναμη που συχνά παραμελείται από εκείνους που την κατέχουν είναι η δημιουργικότητα, αυτοί που θέλουν να μάθουν πώς λειτουργεί κάτι ή πώς μπορούν να βελτιώσουν κάτι.

Θέλεις να εφαρμόσεις τα καλλιτεχνικά σου ταλέντα για να κερδίσεις τα προς το ζην; Ή να χρησιμοποιήσεις τη φωνή σου στο ραδιόφωνο; Ή να αποκτήσετε φήμη στις διαφημίσεις ή το μάρκετινγκ; Ή φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως σχεδιαστή ιστοσελίδων ή πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων με dedicated server Ελλάδα; Οι καλλιτεχνικοί και δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να αγωνιστούν για να βρουν καριέρες που να τους ταιριάζουν.

Μπορεί να υποστηριχθεί ότι οποιαδήποτε εργασία συνδεδεμένη με επιχειρήσεις έχει δημιουργικότητα, ειδικά όταν απαιτεί επίλυση προβλημάτων. Αλλά υπάρχουν ορισμένες επαγγελματικές σταδιοδρομίες που βασίζονται πραγματικά στη φαντασία και την εφευρετικότητα. Σας αρέσει η προετοιμασία προϋπολογισμών και η διαχείριση των εξόδων; Θα επιθυμούσατε επίσης να δημιουργήσετε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας διαφημιστικές καμπάνιες και προσφορές; Εδώ είναι δύο εργασίες που σας επιτρέπουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Artistic Director: Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές εργάζονται για ορχήστρες, θεατρικές ομάδες και φεστιβάλ τέχνης. Θα έχετε δημιουργική συμβολή, καθώς και ευθύνη για τα οικονομικά, τα μέλη της ομάδας και άλλους διοικητικούς τομείς. Επίσης θα είστε υπεύθυνοι να αυξήσετε τη συμμετοχή του κοινού για τα αγαπημένα σας καλλιτεχνικά γεγονότα.

Marketing Manager: Τύποι επιχειρήσεων με δημιουργικές κλίσεις μπορεί να σχεδιαστούν στον τομέα του μάρκετινγκ. Τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί ραγδαία το digital marketing στην Ελλάδα. Σε αυτή τη δουλειά μπορείτε να εργαστείτε με διαφημιστικά πρακτορεία, ερευνητικές εταιρείες, σπίτια σχεδιαστών, παραγωγούς συσκευασιών, επιχειρήσεις δημοσίων σχέσεων και άλλους σχετικούς προμηθευτές. Θα έχετε επίσης οικονομική ευθύνη για τα προϊόντα σας.

Μηχανικός: Ως μηχανικός απαιτείται να είσαι ευφυής, καινοτόμος, να έχεις ισχυρή αντίληψη των μαθηματικών και της επιστήμης. Θα πρέπει επίσης να ενεργείς με τέτοιο τρόπο ώστε να πετυχαίνεις σε κάθε έργο που αναλαμβάνεις. Η δουλειά ενός μηχανικού είναι πολύ ικανοποιητική, τόσο προσωπικά όσο και οικονομικά, και υπάρχει μεγάλη ασφάλεια εργασίας σε αυτόν τον κλάδο. Υπάρχουν επίσης πολλές διαδρομές προς την κορυφή και ένας κόσμος επιλογών σε τομείς εξειδίκευσης με διαφορετικούς ρόλους μέσα σε κάθε κλάδο. Η μηχανική είναι μια καλοδιατηρημένη καριέρα.

Ηλεκτρολόγος: Οι ηλεκτρολόγοι εγκαθιστούν και συντηρούν την ηλεκτρική ενέργεια, τις επικοινωνίες, το φωτισμό. Δεν αναλαμβάνουν, δηλαδή, μόνο την επισκευή πλυντηρίων ρούχων, οι αρμοδιότητες τους είναι πολύ πιο δημιουργικές από αυτό. Σχεδόν κάθε κτίριο διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια, επικοινωνίες, φωτισμό και σύστημα ελέγχου που εγκαθίσταται κατά τη διάρκεια της κατασκευής και διατηρείται μετά από αυτό. Τα συστήματα αυτά τροφοδοτούν τα φώτα, τις συσκευές και τον εξοπλισμό που κάνουν τις ζωές και τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων πιο εύκολη και πιο άνετη.

Σχεδιαστής: Εάν έχεις ένα μάτι για το στυλ και ό, τι φαίνεται καλό τότε μια καριέρα στο σχεδιασμό θα μπορούσε να είναι για εσένα. Υπάρχουν εκατοντάδες ρόλοι σχεδιασμού που μπορείς να έχεις, καθώς όλα είναι σχετικά με το πόσο πρωτότυπος και καινοτόμος μπορείς να είσαι. Μπορεί να είναι δύσκολο να ενταχθείς στη βιομηχανία αυτή και πρέπει να κάνεις εντύπωση με τα σχέδιά σου και να προσπαθείς να είσαι μοναδικος. Επίσης, ο συναγερμός σπιτιού είναι ένα σύστημα που έχει μελετηθεί από έναν σχεδιαστή προκειμένου να δένει αρμονικά με το χώρο σας αλλά να είναι και λειτουργικός. Οπότε, όταν λέμε σχεδιαστής δεν μιλάμε μόνο για ρούχα και μόδα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Health Innovation Conference 2021, 20 Απριλίου, LiveOn Digital Event  – Για 14η χρονιά το συνέδριο-θεσμός για τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής αγοράς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το «παρών» θα δώσει η πολιτική ηγεσία της υγείας και η επιστημονική κοινότητα στο Health Innovation Conference 2021, το οποίο θα ...