Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Πολιτισμός και αλλαγή κυβέρνησης – Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Πολιτισμός και αλλαγή κυβέρνησης – Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ξέραμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έδινε και μεγάλη σημασία στην ιστορία, αλλά δεν υποπτευόμασταν ότι αυτή η απέχθεια αφορούσε και τον πολιτισμό. Ενώ τώρα με την αλλαγή της κυβέρνησης ανακαλύπτουμε προβλήματα στην ίδια την οργάνωση και του θεσμού του πολιτισμού, αφού υπήρχε ασυνέχεια σε πολλαπλά επίπεδα ακόμα και για τις πληρωμές των υπαλλήλων, για τη λειτουργία του ταμείου, για τα κυλικεία στους αρχαιολογικούς χώρους. Τέλος πάντων, καταλαβαίνουμε επιτέλους πόσο πίσω ήμασταν και σε αυτόν τον τομέα λόγω ιδεολογικής προσέγγισης.

Βέβαια πάλι θα βρεθούν οι ειδικοί της δικαιολογίας για να μας πουν ότι δεχόμασταν πιέσεις από το εξωτερικό και ειδικά από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το κάνουν για την υπόθεση της Μακεδονίας ενώ βλέπουν ξεκάθαρα ότι έχει καταρρεύσει αυτή η θεωρία. Πρέπει να αντιληφτούμε ότι υπάρχουν Υπουργεία που δεν λειτουργούσαν επί του πρακτέου και ήταν αφημένα στο έλεος του Θεού από άτομα πού πίστευαν μόνο σε μια σταλινική αλήθεια, τα οποία δεν έδωσαν ποτέ σημασία στην έννοια του πολιτισμού, αφού συνδεόταν άμεσα με την ιστορία.

Καθώς δεν πιστεύουν στον Ελληνισμό, γιατί να ασχοληθούν με την οργάνωση του αρχαιολογικού ταμείου; Έτσι θα πρέπει να διορθώσουμε και αυτόν τον τομέα για να ζήσει την ανάκαμψη η πατρίδα μας.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team