Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πολιτική πάνω στο κουφάρι της Επιχείρησης: Πότε και από ποιον ζητήθηκε να ΜΗ λειτουργήσει η 5η Μονάδα; – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Πολιτική πάνω στο κουφάρι της Επιχείρησης: Πότε και από ποιον ζητήθηκε να ΜΗ λειτουργήσει η 5η Μονάδα; – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η δευτεριάτικη σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας για την απολιγνιτοποίηση, έβγαλε πολλές ειδήσεις. Πέρα από τα θέματα όμως που ήταν στην ατζέντα, βγήκαν στην επιφάνεια και άλλα ζητήματα τα οποία είχαν ενδιαφέρον, όπως η αναφορά του Παντελή Καραλευθέρη, για τις προθέσεις του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων γενικά, αλλά και τη λειτουργία της 5ης Μονάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Καραλευθέρη, το ΔΣ της ΔΕΗ επί Προεδρίας Μανόλη Παναγιωτάκη και Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε πολλές φορές επισταμένα από όλα τα μέλη της διοίκησης και τις τεχνικές υπηρεσίες η περίπτωση να κλείσουν εργοστάσια: «Το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων ήταν διαρκώς στην ατζέντα των συζητήσεων, μάλιστα μέλος της Διοίκησης της ΔΕΗ, διακριτό στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης, ήταν αυτό που πρότεινε, ότι πρέπει να σταματήσουμε τώρα την κατασκευή της Μονάδας 5, η Μονάδα 5 δεν πρέπει να γίνει, πρέπει να κλείσει. Και η ΓΕΝΟΠ ήταν ενήμερη γι” αυτήν την εξέλιξη».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε μούδιασμα σε όλους τους παριστάμενους. Προφανώς πολλοί από τους παριστάμενους γνώριζαν τα σχέδια της ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ, όμως επειδή ήταν βολική από πολιτικής άποψης η μεταφορά της «καυτής πατάτας» στην επόμενη κυβέρνηση, θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν πολιτική επάνω στο κουφάρι της Επιχείρησης.

Αυτό που μένει, είναι να αποκαλυφθεί ποιο είναι το πρόσωπο που εξέφρασε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ τη βούληση για λουκέτο στην υπό κατασκευή μονάδα, τη στιγμή που ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έλεγε για τη στρατηγική σημασία του λιγνίτη.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team