Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αθλητικά > Ποδόσφαιρο: Εξαιρετικά δύσκολη η επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων

Ποδόσφαιρο: Εξαιρετικά δύσκολη η επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Πολύς λόγος γίνεται για την επιστροφή στα γήπεδα, παράγοντες, προπονητές, παίκτες και φίλαθλοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας με αγωνία την εξαγγελία της καταφατικής απάντησης από την Πολιτεία.

Μόλις πριν λίγες μέρες έγινε επανεκκίνηση στην Super League 2, ενώ είμαστε σε αναμονή όσον αφορά την Football League, που θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως για προπονήσεις αρχικά και στην συνέχεια να οριστούν επίσημα παιχνίδια.

Για τη Γ’ Εθνική αυτή την στιγμή δεν ακούγεται τίποτα ούτε για προπονήσεις, ούτε για επανεκκίνηση, με το αγκάθι της τήρησης του υγειονομικού πρωτόκολλου, να αποτελεί σίγουρα το μέγιστο πρόβλημα για τα ταμεία όλων των ομάδων.

Κι αν για τις παραπάνω Κατηγορίες το πρόβλημα είναι κάπως αντιμετωπίσιμο όσον αφορά το οικονομικό, για τα τοπικά πρωταθλήματα πέραν του εργασιακού προβλήματος που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες αργότερα, νομίζω ότι είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν σε όλα ποσά ζητάει η Πολιτεία.

Θεωρείται φύση αδύνατο ερασιτεχνικές ομάδες να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται, χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας και με το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο και μη αντιμετωπίσιμο από ένα ερασιτεχνικό σωματείο.

Βέβαια τζάμπα λόγος γίνεται, αφού καλά-καλά δεν έχει βρεθεί άκρη για τη Football League και τη Γ’ εθνική, οπότε η κατάσταση είναι πολύ δυσοίωνη.

Πρέπει να υπολογίσουμε ότι για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χρειάζεται και χρόνος προετοιμασίας των αθλητών, οπότε θα πάμε κι άλλο πίσω με αποτέλεσμα να κληθούν να αγωνιστούν καλοκαιριάτικα, κάτι που ποτέ δεν έχει γίνει στο παρελθόν.

Άρα οι πιθανότητες να ξαναδούν γήπεδο για την τρέχουσα σεζόν οι ερασιτέχνες αθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων, φαντάζουν ολοένα και λιγότερες, παρότι ορισμένοι παράγοντες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για επιστροφή στα γήπεδα και διεξαγωγή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Το οικονομικό κόστος για να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο με έναν απλό υπολογισμό και εβδομαδιαία τεστ, αποκλίνει της πορείας για μία ερασιτεχνική ομάδα και παράγοντες που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτό.

Έτσι οδηγούμαστε σε μία και μοναδική λύση, την ανάληψη της υπόθεσης των τεστ από την Πολιτεία, ίσως είναι η μόνη που μπορεί να βάλει το χέρι της για να γίνει η επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων.

πηγή: pellasports.gr

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ανανεωτική Κίνηση Αθλημάτων ΣΕΓΑΣ – Οι υποψήφιοι στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Ανανεωτική Κίνηση Αθλημάτων ΣΕΓΑΣ (ΑΚΑΣ) με ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια ανακοινώνει τους υποψηφίους που θα υποστηρίξει στις επερχόμενες ...