Αρχική > Slider > “Πνευµατική Ανάσταση”… Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

“Πνευµατική Ανάσταση”… Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

To καλοκαίρι έρχεται και το πνευµατικό της πόλης έχει ανοίξει!

Στα καλά νέα η επαναλειτουργία του πνευµατικού κέντρου µετά από το µεγάλο διάστηµα που ήταν κλειστό για την ανακαίνιση του. Πριν 2 χρόνια είχα επισκεφθεί την Στέγη γραµµάτων και Τεχνών στην Αθήνα µε την συµµέτοχη σε έναν διαγωνισµό κινηµατογράφου. Μου είχε κάνει τροµερή εντύπωση η λειτουργία του. Με άτοµα στην υποδοχή, µε καθαρίστριες, µε καθαρές και άνετες τουαλέτες κ.α. Θα µου πείτε από πίσω είναι ένα ολόκληρο ίδρυµα Ωνάση και δεν έχετε άδικο πάραυτα το πνευµατικό κέντρο της πόλης θα µπορούσε να πορευτεί στα παραπάνω πρότυπα.

Καταλαβαίνω ότι το πνευµατικό µας κέντρο ανήκει στο δηµόσιο αλλά θεωρώ αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στο να µην έχει τουλάχιστον σωστές τουαλέτες, ηχητική εγκατάσταση κ.α. Είναι ο µόνος χώρος στην πόλη που µπορεί να στηρίξει µεγάλες εκδηλώσεις. H κινηµατογραφική οµάδα έχει κάνει πρόταση ώστε από το φθινόπωρο να επανεκκινήσουν οι εβδοµαδιαίες προβολές όπως τον παλιό καλό καιρό που υπήρχαν πάνω από 100 άτοµα σε κάθε προβολή. Με ελεύθερη είσοδο και πολυφωνία στις επιλογές των ταινιών. Το θέµα είναι αν υπάρχουν τα βασικά στοιχεία ώστε να γίνει αυτό όπως το πανί, σωστή ηχητική λειτουργία του χώρου κ.α. θα ήθελα να πιστεύω ότι τα παραπάνω θα υπάρχουν και θα δοθεί η ευκαιρία να προβάλλονται ταινίες κάθε εβδοµάδα. Στα καλά νέα είναι ότι το 6 micro µ Festival θα γίνει στο πνευµατικό κέντρο!

Όπως τότε που το φιλοξενήσαµε για πρώτη φορά µε τεράστια επιτυχία. Είναι πλέον ένας θεσµός που όσο πάει µεγαλώνει. Φέτος οι πόλεις θα είναι πάνω από 10 και ίσως φτάσουν τις 14, µε 2 έως 4 να είναι από το εξωτερικό. Λονδίνο, Άµστερνταµ ή Βερολίνο…. Παρακάτω θυµόµαστε την εντύπωση που έκανε η συµµετοχή της Πτολεµαΐδας στο να βρίσκεται µέσα στον πυρήνα του Φεστιβάλ.

Tέλος εδώ µπορείτε να πάρετε πληροφορίες για το φεστιβάλ: http://micromfestival.gr/ Χρόνια πολλά σε όλους

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Φάνης Τοψαχαλίδης