Αρχική > Πολιτική > Πιερρακάκης: Ο κοροναϊός έγινε ψηφιακός επιταχυντής για την Ελλάδα

Πιερρακάκης: Ο κοροναϊός έγινε ψηφιακός επιταχυντής για την Ελλάδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης για το νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κοροναϊό.

Πρόκειται για ένα νέο εργαλείο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού και επιτήρησης των κατά τόπους μέτρων, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει την πληροφορία που παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας covid19.gov.gr.

«Ο κορωνοϊός ήταν ψηφιακός επιταχυντής», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης εξηγώντας πως η πανδημία επιταχύνει έναν σχεδιασμό που υπήρχε ήδη. Σε αυτόν το χάρτη, υποστήριξε, συγκεντρώνονται όλα τα μέτρα και οπτικοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν σωστή και ευπρόσιτη πληροφορία στον πολίτη.

Στην πράξη, ο χρήστης εισέρχεται στο σάιτ, επιλέγει το χάρτη και είτε γράφοντας τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής που τον ενδιαφέρει είτε διαλέγοντας την περιφερειακή ενότητα, αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα.

Εάν υπάρξουν περαιτέρω μέτρα, τότε θα γίνουν και μεταβολές στην πλατφόρμα, σημείωσε  ο υπουργός και πρόσθεσε πως τα στοιχεία θα εμπλουτίζονται συνεχώς.

Είπε επίσης, πως υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία μια πλατφόρμας ιχνηλάτησης.

«Όλες αυτές οι σκέψεις υπάρχουν, επεξεργάζονται εφαρμογές, ωστόσο ανακοινώνονται όταν είναι έτοιμες», δήλωσε.

Ακόμα, υποστήριξε πως το gov.gr θα γίνει και εφαρμογή για κινητά όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι κρατικές υπηρεσίες σε ένα σημείο.

Τέλος, μίλησε για το 5G, το οποίο θα έρθει στη χώρα μας στις αρχές του επόμενου έτους.

«Πιστεύω ότι θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρα», είπε σχετικά.

video εδώ

πηγή: https://vimapress.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πρόεδρος ΕΛΓΑ Θ. Λυκουρέντζος για τον παγετό που προκάλεσε ζημιές στη Δ. Μακεδονία: «Διαβεβαιώνω ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email O Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «O παγετός ...