Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 3 Αντιπλημμυρικά Τεχνικά Έργα στο Καστανόδασος Εμπορίου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 3 Αντιπλημμυρικά Τεχνικά Έργα στο Καστανόδασος Εμπορίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤη ριζική ανακατασκευή των γεφυρών και των αγωγών στο Καστανόδασος Εμπορίου, μελέτησε η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης για να δώσει οριστική λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών της περιοχής, που προέκυψε για άλλη μια φορά λόγω των βροχοπτώσεων του Ιανουαρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης που επισκέφτηκε τότε άμεσα τις πλημμυρισμένες περιοχές του κάμπου της Δυτικής Εορδαίας (https://kozani.pdm.gov.gr/periodeia-stis-plimmyrismenes-perioches-toy-kampoy-tis-dytikis-eordaias-toy-antiperifereiarchi-kozanis/) με κλιμάκιο μηχανικών της Π.Ε. Κοζάνης (κα Βάγια Στωϊκού και κ. Απόστολο Στάμο),  υποσχέθηκαν στον Πρόεδρο κ. Σάκη Μπόζια προτεραιότητα για να τελειώσουν οι διαδικασίες (μελέτη – κατασκευή) στις αρχές του φθινοπώρου.

Έτσι λοιπόν η μελέτη ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 3ης Ιουνίου 2021 κι εγκρίθηκε ομόφωνα ο τρόπος δημοπράτησης με συνοπτικό διαγωνισμό του έργου, προϋπολογισμού 69.600,00€ με Φ.Π.Α..

Να υπενθυμίσουμε ότι σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή συμβαίνει υπερχείλιση των υδάτων του ρέματος, πλημμυρίζοντας τους γύρω δρόμους και τις όμορες ιδιοκτησίες, καθιστώντας αδύνατη ακόμα και τη μετάβαση των κατοίκων στις κατοικίες τους.

Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν με την παρούσα μελέτη, αφορούν την κατασκευή νέων τεχνικών άνω διάβασης στο ρέμα ≪Καστανόδασος≫ στο Δ.Δ. Εμπορίου, αφού πρώτα καθαιρεθούν τα υφιστάμενα δίδυμα σωληνωτά Φ600, τα οποία έχουν πολύ μικρή παροχετευτικότητα σε σχέση με το μέγεθος της απορροής του υδατορέματος και συχνά υπερχειλίζουν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Το πρώτο τεχνικό έργο αφορά την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού με πτερυγότοιχους στα ανάντη του ρέματος με σκυρόδεμα Ο/Σ C20/25, μήκους 6m και καθαρή διατομή 2,0m (πλάτος) x 1,0m (ύψος).

Το δεύτερο τεχνικό αφορά την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού με σκυρόδεμα Ο/Σ C20/25. Θα έχει μήκος 23,5m και επίσης καθαρή διατομή 2,0-2,5m (πλάτος) x 1,0-1,5m (ύψος), ώστε να προσαρμόζεται στο υφιστάμενο κανάλι του ρέματος.

Το τρίτο τεχνικό αφορά την κατασκευή δίδυμου σωληνωτού Φ1200 εγκιβωτισμένου σε σκυρόδεμα C12/15, μήκους 12m.

 

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νεκρό αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στην Εγνατία, λίγα μέτρα από τα διόδια της Σιάτιστας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νεκρό αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στην Εγνατία, λίγα μέτρα από τα διόδια της Σιάτιστας, όπως αναφέρει ο συνεργάτης του ...