Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΠΕΔ και Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων στη Συντονιστική του ΣΔΑΜ με εισήγηση Μουσουρούλη- Αλλαγή στο όριο στρατηγικών επενδύσεων

ΠΕΔ και Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων στη Συντονιστική του ΣΔΑΜ με εισήγηση Μουσουρούλη- Αλλαγή στο όριο στρατηγικών επενδύσεων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Τη συμμετοχή της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, στη Συντονιστική Επιτροπή Δίκαιης Μετάβασης, θα εισηγηθεί ο επικεφαλής της επιτροπής, Κωστής Μουσουρούλης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σε χθεσινή εκδήλωση που διοργανώθηκε με θέμα το μοντέλο διακυβέρνησης για τη Δίκαιη Μετάβαση.

Ο Κωστής Μουσουρούλης ξεκαθάρισε πως στην εισήγησή του προς την κυβερνητική επιτροπή, θα περιλαμβάνει και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, με την απόφαση αυτή ουσιαστικά να κάνει δεκτά ουσιαστικά τα αιτήματα των δύο φορέων τα οποία για αρκετό διάστημα είχαν απορριφθεί.

Στην τοποθέτησή του ο Συντονιστής του ΣΔΑΜ έκανε λόγο για ένα πολύπλοκο σχέδιο οικονομικής διαφοροποίησης το οποίο υπερβαίνει τα χρονικά όρια μια περιόδου προγραμματισμού και ζήτησε να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο αναφοράς ώστε αυτό να είναι κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποδοτικό.

«Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ένα τέτοιο σχέδιο απαιτεί ειδικές πολιτικές σε κάθε του πτυχή», σημείωσε ο Κωστής Μουσουρούλης, εξηγώντας πως το σύστημα διακυβέρνησης θα εξυπηρετεί τις νέες ανάγκες και δεν θα επηρεάζεται «από την κυρίαρχη πολιτική κουλτούρα της άγονης αντιπαράθεσης».

Το σχέδιο πρέπει να επιμερίζει το βάρος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και όχι να δίνει μεγαλύτερο από την ικανότητά τους, υποστήριξε, ενώ αναφερόμενος στο όχημα ειδικού σκοπού για τα εδάφη εξόρυξης λιγνίτη εξήγησε πως τα 2/3 αυτών θα περάσουν στην κυριότητά του.

Σε ότι είχε να κάνει με τα ποσοστά κρατικών ενισχύσεων, τα οποία αυξήθηκαν με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επενδύσεις στις περιοχές υπό μετάβαση, εξήγησε πως τα νέα ποσοστά ισχύουν για κάθε πηγή χρηματοδότησης την οποία θα επιλέξει ο επενδυτής.

Τέλος, ο Κωστής Μουσουρούλης, ανακοίνωσε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης έκανε δεκτή την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής για το χαρακτηρισμό ως «στρατηγικής επένδυσης» αυτής που θα φτάνει τα 30εκ. και όχι τα 50: «Τέτοιες επενδύσεις μπαίνουν σε fast track αδειοδότηση».

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα περάσει στον υπό τροποποίηση επενδυτικό νόμο.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Έκθεση φωτογραφίας στην Πτολεμαΐδα από την Φωτογραφική Ομάδα της πόλης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μια πολύ όμορφη έκθεση φωτογραφίας που ξεκίνησε στις 17 και θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί η φωτογραφική ...