Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Παρουσίαση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας(ΕΛΙΔΕΚ) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- Θόδωρος Θεοδουλίδης: «Έρευνα και καινοτομία, μονόδρομος για την επόμενη μέρα στην περιοχή μας»

Παρουσίαση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας(ΕΛΙΔΕΚ) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- Θόδωρος Θεοδουλίδης: «Έρευνα και καινοτομία, μονόδρομος για την επόμενη μέρα στην περιοχή μας»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η πρώτη παρουσίαση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας(ΕΛΙΔΕΚ) σε περιφερειακό Πανεπιστήμιο της χώρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κοζάνη και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στελέχη του ΕΛΙΔΕΚ παρουσίασαν σε μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας τη δράση του Ιδρύματος, τονίζοντας τον ιδιαίτερο κεντρικό ρόλο που παίζει το Πανεπιστήμιο τόσο στη Δυτική Μακεδονία όσο και στην πόλη της Κοζάνης.

Λίγο πριν την κεντρική εκδήλωση υπήρξε συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές, μέλη ΔΕΠ και νέους επιστήμονες οι οποίοι στη συνέχεια άκουσαν τις δράσεις του Ιδρύματος και με ποιους τρόπους μπορούν να βρουν την απαραίτητη στήριξη και βοήθεια για να συνεχίσουν το ερευνητικό και ακαδημαϊκό τους έργο.

Το ΕΛΙΔΕΚ Είναι ένας δημόσιος φορέας ο οποίος χρηματοδοτεί την ερευνητική δραστηριότητα στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας. Μέχρι στιγμής έχει ενισχύει αυτή τη δραστηριότητα με πάνω από 150εκ. ευρώ ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός για τα επόμενα χρόνια θα πλησιάσει τα 300εκ. ευρώ.

Το ΕΛΙΔΕΚ στηρίζει όλη την ερευνητική δραστηριότητα του διδακτορικού φοιτητή, μέχρι το επίπεδο του πρωτοβάθμιου καθηγητή και μέλους ΔΕΠ. Προκηρύσσει υποτροφίες, έργα για μεταδιδάκτορες ώστε να ενισχύσουν τη ερευνητική τους δραστηριότητα, αλλά και ερευνητικά έργα για να συνεχίσει η ερευνητική δραστηριότητα των πανεπιστημιακών, των καθηγητών και των ερευνητών.

Στην τοποθέτηση του ο Πρύτανης, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, τόνισε πως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη θέση καθώς καλείται μαζί με την Περιφέρεια να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόσκληση που θέτει η λεγόμενη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, που θα συνδεθεί από την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου όλης της περιοχής. «Σε αυτό το πλαίσιο η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι μονόδρομος», υπογράμμισε.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας