Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Παραστάσεις διαμαρτυρίας δασκάλων νηπιαγωγών στην Περιφερειακή εκπαίδευση και στην πρωτοβάθμια Κοζάνης

Παραστάσεις διαμαρτυρίας δασκάλων νηπιαγωγών στην Περιφερειακή εκπαίδευση και στην πρωτοβάθμια Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με κεντρικά συνθήματα «όχι στη διάλυση του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου», «όχι στις περικοπές στη δημόσια εκπαίδευση και αίτημα «μόνιμοι διορισμοί τώρα», ο κλάδος των δασκάλων κατέβηκε σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Οι δάσκαλοι μαζί με τους καθηγητές που με απόφαση της ΟΛΜΕ πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας 11-2, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Στην Κοζάνη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης προχώρησε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, επιδίδοντας συγχρόνως στους διευθυντές ψήφισμα διαμαρτυρίας, έχοντας τη συμπαράσταση και της ΕΛΜΕ Κοζάνης.

dsc_0010

Πάντως η συμμετοχή στην απεργία ήταν απογοητευτική, καθώς στο νομό απήργησαν μόλις 70 δάσκαλοι από τους 1.200 συνολικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τα πρώτα στοιχεία. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Χαλβατζής, παραδέχτηκε ότι το ποσοστό συμμετοχής «είναι μικρό», αλλά επισήμανε ότι «δεν έδωσαν ακόμη όλοι οι διευθυντές τα στοιχεία, αυτό θα γίνει αύριο, οπότε το ποσοστό θα αυξηθεί». Επίσης πρόσθεσε ότι «εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να πείσουμε τον κόσμο και τους γονείς με επιστολές που ετοίμασε η ΔΟΕ για τα δίκαια αιτήματά μας. Πιστεύω ότι στις 24 Σεπτεμβρίου που θα κατέβουμε οι πρόεδροι στην Αθήνα να πάρουμε αποφάσεις θα υλοποιήσουμε την απόφαση που είχαμε πάρει για τριήμερες, πενθήμερες και επαναλαμβανόμενες απεργίες με σκοπό να λυθούν τα προβλήματα».

Τη συμπαράσταση των καθηγητών στους απεργούς δασκάλους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης, Ζήσης Ντούντας, ο οποίος παραβρέθηκε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας. Σημείωσε ότι «στα κενά φέτος είμαστε καλύτερα από πέρυσι γιατί διαμορφώθηκαν σε καλύτερο επίπεδο σε τεχνική ανάλυση από τον Μάιο ακόμη, όταν είχαμε υστέρηση σε πολλές εκπαιδευτικές βαθμίδες, όπως ήταν τα ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια, όπως ήταν τα γυμνάσια με τη μείωση του ωραρίου από 35 σε 33 ώρες και τα ΕΠΑΛ με τις ειδικότητες.

Άρα ξέραμε ότι θα είναι λιγότερα τα κενά. Παρ’ όλα αυτά όμως – για να μιλήσουμε με αριθμούς, το υπουργείο Παιδείας υπολόγιζε από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα δώσει 20.800 πιστώσεις αναπληρωτών. Άρα υπολόγιζε θα έχει ισάριθμα κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Μέχρι στιγμής έχει εγκρίνει 7.000 πιστώσεις αναπληρωτών, οπότε μιλάμε για 13.800 κενά. Δεν είναι λόγια της ομοσπονδίας, των καθηγητών, των δασκάλων. Είναι λόγια του υπουργείου Παιδείας. Υπάρχουν όλα αυτά τα κενά και ακόμα δεν έχουν γίνει τοποθετήσεις». Επισήμανε ακόμη ότι «τεχνικά και αριθμητικά φέτος θα υπάρξει μία πιο σύντομη διαδικασία συμπλήρωσης των κενών. Παρ’ όλα αυτά όμως η ποιότητα στην εκπαίδευση φθίνει και αυτό οι γονείς και οι μαθητές θα το δουν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς».

Σχετικά με τα κενά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης, σημειώνει: «Κενά στα σχολεία υπάρχουν. Δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, δεν έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες και όλες οι δομές. Το «τέλειο» που προσπάθησε το υπουργείο να κάνει δεν μπορεί να κρύψει ότι όσο δεν γίνονται μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί και όσο τα σχολεία λειτουργούν με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να σταθεί».dsc_0029

dsc_0020

dsc_0036

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας