Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ >  Παράπονα για την εικόνα πάρκων και τα χόρτα που “πνίγουν” γειτονιές της Πτολεμαΐδας 

 Παράπονα για την εικόνα πάρκων και τα χόρτα που “πνίγουν” γειτονιές της Πτολεμαΐδας 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Εικόνες που δεν τιμούν την πόλη της Πτολεμαΐδας και των χωριών του δήμου Εορδαίας αντικρίζει κανείς σε πολλές γειτονιές, λόγω απουσίας παρέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου σε πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους, με αποτέλεσμα πολίτες -ακόμα και παιδιά, να αναγκάζονται να καθαρίζουν εκείνοι πάρκα και πλατείες, να κόβουν το γκαζόν από πάρκα ή τα χόρτα στα ρείθρα των δρόμων. Αρκετοί πολίτες δηλαδή ποιούν την ανάγκη φιλοτιμία και κάνουν εργασίες που έπρεπε να γίνονται από το δήμο, γιατί δεν μπορούν να περιμένουν άλλο πότε θα έρθει η ώρα να ασχοληθούν τα συνεργεία του δήμου με τις απαραίτητες εργασίες στον τομέα πρασίνου και στη δική τους γειτονία.

Πολίτες εκφράζουν μάλιστα τις διαμαρτυρίες τους, καθώς όπως λένε, δεν μπορεί οι δημότες ή και παιδιά σε πολλές περιπτώσεις, όπως έγινε πρόσφατα στην περιοχή του Β΄ συγκροτήματος των Εργατικών Κατοικιών, να υποκαθιστούν το δήμο και τις υπηρεσίες του, την ώρα μάλιστα που, όπως τονίζουν, πληρώνουν αδρά δημοτικά τέλη.

«Πόσο θα περιμένουμε το δήμο να στείλει συνεργείο να κόψει τα χόρτα σε μια περιοχή που έχει δύο Δημοτικά Σχολεία, το 5ο και το 6ο Δημοτικό και κυκλοφορούν πολλά παιδιά; Θα μας φάνε τα φίδια». Το παράπονο αυτό εξέφρασε η κ. Καίτη, κάτοικος της εν λόγω περιοχής στο «e-ptolemeos.gr», ζητώντας να αναδειχθεί το πρόβλημα στην εν λόγω γειτονιά.

Άλλος κάτοικος της ίδιας περιοχής επισήμανε τον κίνδυνο νέου τροχαίου ατυχήματος που εγκυμονεί στο σταυροδρόμι “καρμανιόλα” στην αρχή της οδού Δημοκρατίας -στη διασταύρωσή της με το δρόμο που βρίσκεται κάτω από το Λαογραφικό – Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, ο οποίος και οδηγεί στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Διότι, τα ψηλά χόρτα στην άκρη του δρόμου (απέναντι ακριβώς από το τέρμα του προαυλίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου) εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών των διερχομένων οχημάτων.

Ούτε όμως ο εθελοντισμός των μικρών παιδιών στις Εργατικές Κατοικίες έμεινε ασχολίαστος, καθώς κάτοικος της περιοχής που είδε τα παιδιά να κάνουν τη δουλειά που έπρεπε να κάνει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου δήλωσε πως «έχει και εθελοντισμός τα όριά του. Δεν μπορεί οι πολίτες ή ακόμα χειρότερα μικρά παιδιά να υποκαθιστούν το δήμο στις αρμοδιότητές του».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από το ρεπορτάζ του «e-ptolemeos.gr» προκύπτει ότι το πρόβλημα οφείλεται στη μεγάλη υποστελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας πρασίνου του δήμου Εορδαίας, η οποία έχει μόλις 13 άτομα μόνιμο προσωπικό και λιγοστό εξοπλισμό. Όσο για τους συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, παρακολουθούν την περίοδο αυτή επιμορφωτικά σεμινάρια, ωστόσο λήγουν λίαν συντόμως οι συμβάσεις τους.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Επιτυχημένη παρά το τσουχτερό κρύο η εθελοντική αιμοδοσία της «Σταγόνας Ελπίδας» στην Αιανή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησε σήμερα στην Αιανή ο σύλλογος «Σταγόνα Ελπίδας». Όπως αναφέρει σε μήνυμα: «Παρά το κρύο οι ...