Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους – Συνεχίζεται η κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα

Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους – Συνεχίζεται η κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουνίου προβλέπεται να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους, μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων που κήρυξε στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων της χώρας από τις 19 Ιουνίου, καθώς απέρριψε την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με το αιτιολογικό ότι «γίνεται για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτηση της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους με στόχο να ξεφύγει από την πίεση που δέχεται από το μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Εμείς διαφωνούμε με την πρόταση του κ. Σκουρλέτη, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου η οποία έκρινε αντισυνταγματική την ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων στους δήμους», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Εορδαίας, Δημήτρης Τσίπρας. Σημείωσε ωστόσο ότι «υπάρχει μια διαπραγμάτευση με τον Υπουργό προκειμένου να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια νομοθετική ρύθμιση, με στόχο να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους “συμβασιούχους- παρατασιούχους” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων».  Διότι, όπως εξήγησε, «η νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν καλύπτει τους «συμβασιούχους-παρατασιούχους» και η ομοσπονδία μας την χαρακτηρίζει ως «μη λύση» και είναι ανοιχτή μόνο στη συζήτηση της πρότασης νομοθετικής ρύθμισης που η ίδια παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου».

Ο κ. Τσίπρας θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται με την μη παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Στο δήμο Εορδαίας από τους 39 εργαζόμενους στην καθαριότητα μόλις 6 είναι μόνιμοι, διότι έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από το 2001 στην καθαριότητα των δήμων, με αποτέλεσμα να έχει φύγει πολύ προσωπικό στη σύνταξη ή μέρος του να έχει μετατεθεί σε άλλους δήμους ή άλλες υπηρεσίες και το βάρος της αποκομιδής να εκτελείται κύρια από συμβασιούχους».

Ενημέρωσε τέλος ότι με απόφαση του σωματείου των εργαζομένων βγαίνει ένα απορριμματοφόρο για την αποκομιδή απορριμμάτων από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, από τα σχολεία – παιδικούς σταθμούς και από τις παιδικές χαρές του δήμου Εορδαίας.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σαρωτικός ο Μακεδονικός Φούφα και πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μπορεί οι ελπίδες του για παραμονή να είναι ελάχιστες ως μηδαμινές αλλά ο Μακεδονικός Φούφα έχει δείξει ότι ...