Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Παραμένοντας ενωμένοι, ζητάμε απαντήσεις από τον Υπ. Ενέργειας για την μετεγκατάσταση της Ακρινής (Επανέρχονται με νέα ανακοίνωση τους οι 4 του τοπικού συμβουλίου)

Παραμένοντας ενωμένοι, ζητάμε απαντήσεις από τον Υπ. Ενέργειας για την μετεγκατάσταση της Ακρινής (Επανέρχονται με νέα ανακοίνωση τους οι 4 του τοπικού συμβουλίου)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Απαντήσεις ζητάνε από τον Υπουργό Ενέργειας, με επιστολή τους οι 4 του τοπικού συμβουλίου Ακρινής Πουτογλίδης Παύλος, Πουτογλίδης Χαράλαμπος, Μουρατίδης Ζώης, Σισμανίδης Χαράλαμπος όσο αναφορά με την τύχη του χωριού τους και την μετεγκατάσταση που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Η κοινωνία της Ακρινής δεν είναι διχασμένη. Βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι της αναμονής και της κοροϊδίας για πάνω από δέκα χρόνια στο ζήτημα της μετεγκατάστασης. Όλοι μαζί, επιμένουμε να συνεχίζουμε να ζητάμε επίμονα απαντήσεις από τις κυβερνήσεις.
Βγήκε ένα καλό από την αναταραχή των προηγούμενων ημερών. Μετά από καιρό, αναδείχθηκε και πάλι το θέμα της μετεγκατάστασης, και της άρνησης του Υπουργείου Ενέργειας να τοποθετηθεί επίσημα για τις προθέσεις τους. Εμάς αυτός είναι ο σκοπός μας. Να πιέζουμε συνεχώς ώστε να αναδεικνύεται το πρόβλημα του χωριού μας, και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τους Υπουργούς για το πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση. Ή σε τελική ανάλυση, αν δεν έχουν σκοπό να κάνουν τη μετεγκατάσταση να μας το πουν.
Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί για να κάνουμε πολιτικές δηλώσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες. Είμαστε όμηροι μιας κατάστασης και αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Αγωνιούμε γιατί βλέπουμε τα χρόνια να περνάνε, βλέπουμε πως κανείς δεν ασχολείται με τη μετεγκατάσταση, και βλέπουμε τις ευκαιρίες να περνούν από δίπλα μας. Το μόνο που θέλουμε, είναι να παραμείνουμε ενωμένοι και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις ώστε να βγούμε από την ομηρία. Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να ανησυχούμε, και να θέτουμε καθημερινά το θέμα στους Βουλευτές και στους Υπουργούς για τους εξής 2 λόγους:
– Σύμφωνα με το Ν. 3938/2011 η μετεγκατάσταση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο που ΔΕΝ θα έπρεπε να υπερβαίνει τα δέκα έτη, δηλαδή το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου του 2021.
– Σύμφωνα με την απάντηση του πρώην Υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σε ερώτηση της που έκανε η Βουλευτής Καλλιόπη Βέττα στις 22/9/2020 στη Βουλή των Ελλήνων, η Κυβέρνηση θεωρεί πιο ρεαλιστική την ανάπτυξη του χωριού στη θέση που βρίσκεται σήμερα (!)

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Πουτογλίδης Παύλος
Πουτογλίδης Χαράλαμπος
Μουρατίδης Ζώης
Σισμανίδης Χαράλαμπος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παγώνη: Τσικνοπέμπτη θα ψήσουμε στο μπαλκόνι, το φετινό Πάσχα δεν θα είναι σαν το περσινό

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, την κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας, αλλά και το ενδεχόμενο χαλάρωσης ...