Αρχική > Παραπολιτικά > Παραλειπόμενα 1ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου

Παραλειπόμενα 1ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

 • Δεν είχε αρκετό κόσμο η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα της Δημαιρεσίες. Ίσως φταίει και το ακατάλληλο της ώρας. (2 το μεσημέρι της Κυριακής).
 • Η πρώτη απουσία Δημοτικού Συμβούλου, στην πρώτη συνεδρίαση. Απούσα η Σολαχίδου Βάσω, από τον συνδυασμό «Με το βλέμμα στο Μέλλον» του Στάθη Κοκκινίδη.
 • Το πρώτο φραστικό επεισόδιο με την σχετική ένταση μεταξύ των αρχηγών συνδυασμών, Αθηνάς Τερζοπούλου και Αντωνίας Χόλμπα. Η κ. Τερζοπούλου στηλίτευσε την εκτός κανονισμού και εγκυκλίου περιττή – όπως χαρακτήρισε – τοποθέτηση της κ. Χόλμπα.
 • Στην ψηφοφορία ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Χαρακτσής έλαβε 31 ψήφους και 1 λευκό. Ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Σίσσιος και η Γραμματέας Μάρθα Μαυρίδου, έλαβαν από 30 ψήφους και 2 λευκά.
 • Διαμαρτυρία για την εκλογική διαδικασία από τον Στάθη Κοκκινίδη. Στο ψηφοδέλτιο για την οικονομική επιτροπή, αντί του ονόματος του συνδυασμού του είχε γραφεί το «Δημιουργούμε μαζί» του συνδυασμού της Αθηνάς Τερζοπούλου.
 • Ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Μπίγγας έκανε ένσταση, επειδή την διαλογή των ψηφοδελτίων για την θέση του προέδρου, έκαμνε ο Ιωάννης Χαρακτσής όντας υποψήφιος πρόεδρος. Αμέσως αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Ορφανίδη.
 • Για μία ακόμη φορά ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Αντωνία Χόλμπα, ψήφισε Λευκό στις δημαιρεσίες, ενώ κατά δήλωσή της είχε αναφέρει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία.
 • Ο Δήμαρχος πριν την ανακοίνωση αντιδημάρχων, γνωστοποίησε στο Σώμα, ότι έγινε σύμπραξη των συνδυασμών «Ενωμένη Εορδαία» Παναγιώτη Πλακεντά, με τον συνδυασμό «Μπροστά για την Εορδαία» του Γιάννη Καραβασίλη, όπως προβλέπεται και από το νόμο.
 • Στην ‘’Επιτροπή ποιότητας Ζωής’’ εκλέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Λόφταλης, ο οποίος με απόφαση Δημάρχου, ορίσθηκε ‘’Εντεταλμένος Σύμβουλος’’ με αρμοδιότητα την περισυλλογή αδέσποτων ζώων.
 • Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς θα προεδρεύει στις : Α)Οικονομική επιτροπή και β)επιτροπή ποιότητας ζωής, που θα συνεδριάζουν δημόσια με ελεύθερη πρόσβαση για όλες τις παρατάξεις.
 • Χωροταξικές αλλαγές στα έδρανα των Δημοτικών Συμβούλων. Οι αρχηγοί των συνδυασμών μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κατέλαβαν θέσεις στα δεξιά, έναντι του προεδρείου.
 • Συναίνεση παρατάξεων στην πράξη. Θέση αντιδημάρχου κατέλαβε, η Δημοτική Σύμβουλος Σεβαστού Ρούλα, από τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης «Μπροστά για την Εορδαία»  του Γιάννη Καραβασίλη.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team