Αρχική > Ποντιακά > Παρακολουθήστε όλη την ταινία «Το κρύο της Τραπεζούντας» (Video)

Παρακολουθήστε όλη την ταινία «Το κρύο της Τραπεζούντας» (Video)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Παρακολουθήστε όλη την ταινία "Το κρύο της Τραπεζούντας"
Παρακολουθήστε όλη την ταινία «Το κρύο της Τραπεζούντας»
Υπόθεση
Η ζωή του Μεχμέτ ξύνει τον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας. Ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με την γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δυο παιδιά του. Τα λιγοστά ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο όπως τον πιέζει η οικογένεια του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα.
Γυρισμένο σε τέσσερις εποχές, «Το Κρύο της Τραπεζούντας» απεικονίζει μια ιστορία ενός απλού ανθρώπου που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ζωή επιβίωσης, γεμάτη δυσκολίες, αλλά αλληλένδετα συνδεδεμένη με την απρόσμενη φύση.
Μια στοχαστική ταινία, υπέροχα κινηματογραφημένη, με εξαιρετικές βραβευμένες ερμηνείες του ζευγαριού των πρωταγωνιστών. Η φετινή πρόταση της Τουρκίας στα ΟΣΚΑΡ για την κατηγορία Ξενόγλωσσης Ταινίας. Ιδιαίτερα θετική ήταν η κριτική του The Hollywood Reporter για την ταινία.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Διαδικτυακά Συναπαντήματα Ποντιακής Γαστρονομίας απόψε

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Διαδικτυακά Συναπαντήματα Ποντιακής Γαστρονομίας. Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, ώρα Ελλάδας 07:00 μ.μ. Ελάτεν κι ας μαει’ρεύομεν εντάμαν. Ο ...