Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μαυρομάτη – »Αναδρομή στην ιστορική πορεία της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας»  

Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μαυρομάτη – »Αναδρομή στην ιστορική πορεία της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας»  

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο έδωσε το μεγαλόπνοο έργο της Τηλεθέρμανσης, στον τότε Δήμο Πτολεμαΐδας και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την τεράστια προσφορά του στην τοπική κοινωνία, εκτός από τον οραματιστή τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Μαυρομάτη, που πίστεψε στην ωφελιμότητα του έργου και αγωνίστηκε για την υλοποίησή του.

Σήμερα μετά από 20 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας της Τ/Θ, ο κ. Μαυρομάτης έρχεται να μας θυμίσει την ιστορία του καινοτόμου αυτού έργου, μέσα από το πόνημά του με τίτλο: «ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ».

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο βιβλίο, που επιμελήθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Νικηφόρος Μανάδης, χορηγός του οποίου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, που είναι εμπλουτισμένες και με φωτογραφικό αρχειακό υλικό, «παρελαύνει» η ιστορική εξέλιξη του έργου  από τα διαδικαστικά ζητήματα, την παράδοση της οριστικής μελέτης, τους κινδύνους απένταξης του έργου και της διάσωσής του, την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, την χορήγηση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών, έως τα εγκαίνια κατασκευής του.

Η χρηστή διοίκηση, οι μεγάλες επενδύσεις και διακρίσεις αλλά και η ανάπτυξη της έφεραν πολύ γρήγορα την Τ/Θ στην πρώτη γραμμή και στην πανελλαδική επικαιρότητα.

Τα οφέλη πολλαπλά για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, η προσπάθεια και το όραμα του Κώστα Μαυρομάτη ως Δημάρχου αλλά και ως  πολίτη απέδωσαν καρπούς και σίγουρα δικαιούται να αισθάνεται υπερήφανος για το έργο του ως «πρωτοπόρος» Δήμαρχος.

Τον ευχαριστούμε για τη συγγραφή του βιβλίου, που είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει «παρακαταθήκη» για τις επόμενες γενιές και του ευχόμαστε δύναμη ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κρατήσουμε στα χέρια μας το επόμενο έργο του που θα αφορά την ιστορία του τοπικού ποδοσφαίρου.

DSC02149

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου