Αρχική > Slider > Παντελής Καραλευθέρης για τη συμφωνία ΔΕΗ– ορυχείου Αχλάδας: “Να μη χαριστούν οι σκανδαλώδεις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του ορυχείου στη ΔΕΗ”

Παντελής Καραλευθέρης για τη συμφωνία ΔΕΗ– ορυχείου Αχλάδας: “Να μη χαριστούν οι σκανδαλώδεις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του ορυχείου στη ΔΕΗ”

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ως θετική χαιρετίστηκε από συνδικαλιστικούς κύκλους της ΔΕΗ η συμφωνία της επιχείρησης με τον ιδιοκτήτη του λιγνιτωρυχείου Αχλάδας για τιμή στα 16,5 ευρώ ανά τόνο για την πενταετία 2020- 2024, που ανακοίνωσε προχθές η ΔΕΗ, καθώς επετεύχθη χαμηλότερο τίμημα για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ειδικότερα ότι η τιμή για την πενταετία 2020- 2024 συμφωνήθηκε στα 16,5 ευρώ ανά τόνο. Η συμφωνία θα αναρτηθεί στο VDR για την ενημέρωση των επενδυτών.

«Με αυτή τη συμφωνία αίρεται μια ακόμη σημαντική εκκρεμότητα στην προοπτική της αποεπένδυσης. Απομένει το θέμα των ΑΔΙ», ανέφερε η ΔΕΗ στη σχετική ανακοίνωση για την επίτευξη της συμφωνίας για την Αχλάδα, υπογραμμίζοντας ότι: «μετά από αυτή την εξέλιξη και η Μελίτη καθίσταται κερδοφόρα – όπως κερδοφόρα είναι ήδη η Μεγαλόπολη- και έτσι δεν απαιτείται risksharing»

Επιτυχία για τη ΔΕΗ χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, εκπρόσωπος των εργαζομένων, Παντελής Καραλευθέρη, μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μια επιτυχία για τη ΔΕΗ το ότι κατάφερε να αποσπάσει χαμηλότερο τίμημα για το λιγνίτη που προμηθεύεται ώστε να γίνει πιο ελκυστικότερη η αποεπένδυση του ΑΗΣ Μελίτης». Σημείωσε μάλιστα ότι η ΔΕΗ δεν το κατάφερε αυτό τόσα χρόνια «επειδή ο ιδιοκτήτης αποσπούσε εκβιαστικά τραμπούκικες τιμές εκμετάλλευσης. Επί τέλους μπαίνει μια τάξη στη σχέση ορυχείου Αχλάδας και ΔΕΗ. Και επί τέλους φαίνεται ότι θα σταματήσει ο ωμός εκβιασμός προς τη ΔΕΗ.»

Ο κ. Καραλευθέρης δεν αρκέστηκε όμως στο να επικροτήσει τη συμφωνία για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης με φθηνότερο λιγνίτη. Διότι, όπως υπογράμμισε, «μπορεί η συμφωνία να θεωρείται επιτυχία για τη ΔΕΗ αλλά θα πρέπει να αναζητηθούν και οι σκανδαλώδεις οικονομικές εκκρεμότητες που έχει ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης λιγνιτωρυχείου απέναντι στη ΔΕΗ, οι οποίες υποχρεώσεις πρέπει να υπολογιστούν στην αποεπένδυση (πώληση του ΑΗΣ Μελίτης) για να μην γίνουν δώρο στο νέο ιδιοκτήτη».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη